Home » Vrijdagavondwedstrijd in Waalwijk voor Sparta

Vrijdagavondwedstrijd in Waalwijk voor Sparta

20 februari 2020 - 14:37

Vrijdagavond voetbal, het is al van even geleden maar deze week is het weer zo ver. Sparta Rotterdam gaat op bezoek in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. Voor RKC-trainer Fred Grim een mooi affiche, aangezien hij twee periodes actief was als assistent-trainer bij Sparta. Niet alleen voor Grim, maar ook voor Mario Bilate en Adil Auassar betekent dit duel een weerzien met hun oude clubs: RKC-spits Bilate speelde 88 officiële duels voor de Kasteelclub, waarin hij achttien keer het net wist te vinden. Sparta-aanvoerder Adil Auassar kwam één seizoen uit voor RKC en speelde 22 duels voor de Brabanders.

RKC Waalwijk is de hekkensluiter van de Eredivisie en pakt ook na de winterstop maar moeilijk punten. Alleen PEC Zwolle wist in 2020 niet van de Waalwijkers te winnen door met 0-0 gelijk te spelen in het Mandemakers Stadion. Ondanks de magere resultaten krijgt RKC toch vaak de complimenten over het vertoonde spel van de ploeg.

Complimenten kregen ze echter niet toen RKC eerder dit seizoen weinig in de melk te brokkelen had op Het Kasteel. De Spartanen walsten over de Waalwijkers heen en wonnen uiteindelijk overtuigend met 4-0. Doelpuntenmakers in dat duel waren Bryan Smeets, Ragnar Ache, Halil Dervisoglu en Mohamed Rayhi. Laatstgenoemde scoorde ook vorige week in het met 1-2 verloren duel met FC Groningen.

Na de nederlaag tegen Groningen heeft Sparta de punten hard nodig, aangezien de concurrentie onderin steeds dichterbij komt. Deze punten moeten vanaf 20.00 uur binnengehaald en mee teruggenomen worden naar Rotterdam-West.

Ragnar Ache mist de wedstrijd tegen RKC. De inzetbaarheid van Bart Vriends, Adil Auassar en Dante Rigo is nog een vraagteken.

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam in het archief:

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam 1-1 (14-08-2015)  Thomas Verhaar haalt doeltreffend uit.

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam 2-1 (1-12-2006) Ricky van den Bergh in duel met Anthony Obodai

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam 3-1 (16-02-1993) Dennis de Nooijer wordt op de huid gezeten.

RKC- Sparta 4-2 (25-11-1990) Peter Houtman krult de bal richting doel.