Home » Zakelijke terugblik op het seizoen van de promotie

Zakelijke terugblik op het seizoen van de promotie

03 juni 2019 - 15:03

De kruitdampen boven Het Kasteel zijn inmiddels opgetrokken en dankzij de sterke prestatie van het elftal van Henk Fraser in de Play-Offs mogen wij onze Kasteelclub volgend seizoen weer rekenen tot de selecte schare van Eredivisieclubs. Mede dankzij de steun van een totaal gevulde sponsorbus bij de halve finale in Oss en de finale in Doetinchem konden wij met z’n allen een spontaan en groots feest vieren op de avond en nacht van de promotie.

Allereerst willen wij al onze sponsoren bedanken voor de zeer trouwe support in het afgelopen seizoen. Direct na de degradatie staken wij onze ambitie zo snel als mogelijk weer te promoveren naar de Eredivisie niet onder stoelen of banken. Wij vonden dat de club Sparta Rotterdam met onze supporters- en sponsorschare op het hoogste niveau thuishoort. Het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is dit door het sterk gevulde Kasteel bij de thuiswedstrijden, de prestaties binnen de krijtlijnen en last but not least de trouwe Business Club andermaal bewezen.

Alvorens onze commerciële afdeling met alle sponsoren persoonlijk contact opneemt om het afgelopen seizoen zakelijk te evalueren en het komende seizoen te bespreken, blikken wij op deze pagina nog één keer terug op de (zakelijke) gebeurtenissen van het afgelopen seizoen.

Vlak na de degradatie vond Sparta Rotterdam in de maand juni in de D&S Groep haar nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie seizoenen.

Acteren in de Keuken Kampioen Divisie betekende met name wedstrijden op Het Kasteel op de vrijdagavond. De eerste van deze reeks werd met 2-0 gewonnen in eigen huis tegen FC Volendam.

In september stelde de vernieuwde spelersgroep zich voor aan de 120 sponsoren tijdens de spelerspresentatie op Het Kasteel.

Gedurende het seizoen nam de Sparta Business Club, veelal succesvol, het op tegen SC Cambuur, TOP Oss en RKC Waalwijk.

Met een nipte en late 3-2 overwinning op SC Telstar kroont Sparta Rotterdam zich in oktober tot de eerste periodekampioen van de Keuken Kampioen Divisie en is de ploeg van Henk Fraser het seizoen voortvarend gestart.

Hoogtepunt van de maand november is het nieuws dat Sparta Rotterdam de commerciële ruimten in het stadion heeft teruggekocht en hiermee een enorme stap zet in de planvormingen omtrent de uitbreiding en verbouwing van het Sparta Stadion.

Terug van weggeweest: de nieuwjaarsreceptie in de Ridderzaal van Het Kasteel. Sponsors, supporters, medewerkers en andere betrokkenen zien hoe scheidend voorzitter Rob Westerhof de hamer overgeeft aan Leo Ruijs, die direct de toekomstplannen van de club presenteert.

Gedurende het seizoen zijn er meerdere Business Club activiteiten georganiseerd. Een van de hoogtepunten was het DLM Sport in Business-event in de Jupiler Lounge georganiseerd voor de Business Club van Sparta Rotterdam en genodigden van DLM.

Vlak na de winterstop kent Sparta Rotterdam een mindere sportieve serie en zet het zichzelf op achterstand van koploper FC Twente. Desondanks kende de zakelijke tribunes van het Sparta Stadion een hoge bezettingsgraad, mede door de intrede van 20 nieuwe sponsoren in de winterstop.

Na jaren bezoekt de Sparta Rotterdam Business Club in de maand maart weer het buitenland. Londen en in het speciaal West Ham United is de bestemming voor de Spartaanse sponsoren. Ook andere activiteiten zoals een bezoek aan de WOONING Zesdaagse, het ABN AMRO WTT en een tweedaagse golftrip naar Drenthe werden nieuw geïntroduceerd op de kalender van de Business Club.

De traditie van het Rood Witte Mannen & Vrouwen Diner kende ook dit jaar een succesvolle variant. Het diner, dat al sinds 1938 een Spartaanse gewoonte is, stond in april 2019 in het teken van de laatste landstitel van de club, die dit jaar precies zestig jaar geleden in de wacht gesleept werd en derhalve met ruim 300 Spartanen gevierd in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp.

De Spangenaren gaven bij de laatste thuiswedstrijd in de competitie een duidelijk signaal af naar de selectie en technische staf: samen alles geven in de aankomende Play-Offs om Sparta Rotterdam weer terug te brengen op het niveau waar het thuishoort.

De eerste wedstrijd in de Play-Offs wordt met 0-2 gewonnen tegen TOP Oss. 50 sponsoren zien vanaf de Eretribune hoe de spelers en het uitvak de eerste overwinning vieren.

Door een 3-0 overwinning tegen TOP Oss plaatst Sparta Rotterdam zich voor de finale van de Play-Offs.

De eerste van de twee finalewedstrijden op Het Kasteel, en tevens de allerlaatste thuiswedstrijd in het seizoen 2018-2019, eindigt Sparta Rotterdam met een 1-2 nederlaag tegen De Graafschap door een late penalty.

Wat zich op dinsdag 28 mei 2019 in Doetinchem afspeelde, is geschiedenis. Door een 0-2 overwinning keert Sparta Rotterdam binnen één seizoen terug naar de Eredivisie. Tot in de late uren vieren sponsors, supporters, spelers en technische staf samen feest in de Jupiler Lounge van het Sparta Stadion.

Foto’s: Awé Krijger en Carla Vos