fbpx

Blue10 x JEX

Binnen deze rubriek delen wij good practices waarbij leden van onze Business Club elkaar via Sparta hebben gevonden en/of zaken met elkaar doen.

Op een fris, zonnig en gedurende de winterstop stil Kasteel treffen Nick Tanis (CFO) van JEX Technology Group en Marcel Duijvestijn (CEO) van Blue10 elkaar. Naast hun betrokkenheid bij Sparta Rotterdam zijn er meer overeenkomsten tussen deze snelgroeiende ondernemingen, die elkaar sinds kort helpen om nog verder te groeien.

JEX is sinds haar oprichting niet meer te stoppen: groei van 300% per jaar en de ambitie om dit in de komende jaren te blijven verdubbelen. Door een gezonde portie verbinding, lef en energie is JEX nu al uitgegroeid tot een bekende onderneming in regio Rijnmond. Dit begon in 2019 met een idee van oprichter en CEO Nick Hillebrand: het bouwen van een zelfontwikkelde softwareoplossing voor de flexibele arbeidsmarkt. Door software en services te bieden die helpen bij het vinden van personeel, verhuren van personeel of het vereenvoudigen van processen wil JEX dé one-stop-shop in de markt worden.

Binnenkort betrekt het techbedrijf het vanaf de Rotterdamse skyline welbekende gebouw De Brug als kantoor. “Bij JEX gaat alles met zoveel energie en werkt iedereen hard om de doelen van het bedrijf te realiseren. Hierdoor blijven wij onszelf binnen dit dynamische bedrijf ontwikkelen, waar de nieuwe verhuizing een mooie zichtbare stap is. Wij werken inmiddels met meer dan 200 collega’s. We willen hen een inspirerende en energieke werkomgeving bieden die tegelijkertijd onze toekomstige groei kan faciliteren.” Aldus Nick Tanis.

Blue10 is sinds vorig seizoen co-sponsor op Het Kasteel en zit ook zeker niet stil. Marcel Duijvestijn is 12 jaar geleden, samen met compagnon Niels van Buuren, Blue10 begonnen. Achteraf gezien noemen zij de eerste jaren van Blue10 een dure MBA. Er is in die jaren veel geprobeerd en geleerd om vervolgens naar eigen zeggen in 2016 pas écht te beginnen. In dat jaar verhuisde Blue10 naar het HNK in Den Haag en werd besloten om de software alleen nog als SaaS-dienst aan te bieden in de markt. Marcel licht toe: “Op dat moment waren we één van de eerste die deze stap durfde te zetten. We hebben de start-up fase inmiddels achter ons gelaten en groeien als scale-up nog steeds ruim 25% per jaar. Scherpe keuzes in zowel verleden als heden hebben ervoor gezorgd dat we sinds 2016 onze focus hebben gehouden en juist daardoor hard (blijven) groeien.” Net als JEX heeft ook Blue10 een duidelijk doel voor ogen: in 2032 bestaat boekhouden niet meer en weet jij altijd hoe jouw organisatie ervoor staat.

JEX en Blue10 werken sinds een paar maanden met elkaar samen. Nick Tanis vertelt over de totstandkoming: “Wij startten de zoektocht naar een nieuwe methode om onze inkoopfacturen digitaal te verwerken en hebben hiervoor een selectie gemaakt van vijf verschillende bedrijven. Van deze partijen bleek Blue10 om meerdere redenen het beste aan te sluiten bij onze behoeften. De compleetheid qua functionaliteiten en  gebruiksvriendelijkheid van Blue10 zijn voor ons belangrijk. De gebruiksvriendelijkheid is daarbij voor de verschillende soorten gebruikers terug te zien in het product. De boekhouding is blij met de eenvoud van het verwerken en het terugvinden van facturen in Blue10. De mensen die facturen moeten autoriseren, worden op hun beurt weer erg blij van het overzichtelijke goedkeurscherm van Blue10 en bijvoorbeeld de mogelijkheid om op één scherm facturen van dezelfde leverancier met elkaar te vergelijken. En dan helpt het absoluut mee dat je overeenkomsten hebt als bedrijf, waar de betrokkenheid bij Sparta Rotterdam er natuurlijk één van is. Alles bij elkaar heeft er uiteindelijk toe geleid dat wij de software van Blue10 naar tevredenheid zijn gaan gebruiken.”

Marcel vult Nick aan: “De ambities van beide bedrijven komen inderdaad mede samen in de sportsponsoring. Het is niet alleen een tool om onze doelen te bereiken; wij herkennen ons ook in de ambitie van de club. Sparta heeft een heel positieve uitstraling in Nederland, waar wij qua naamsbekendheid op mee mogen liften. De informele setting op en buiten wedstrijddagen maakt het bovendien waardevol voor ons om met bestaande en nieuwe relaties te verbinden. Daarnaast vinden wij in Rotterdam en op Het Kasteel meerdere techbedrijven, waarmee wij op ondernemersniveau sparren over gezamenlijke uitdagingen in onze branche. Ook dat maakt het voor ons zeer waardevol.”

Nick Tanis besluit: ‘Zichtbaarheid is voor JEX belangrijk. Dit creëren wij door bij alle drie de Rotterdamse betaald voetbalclubs nauw betrokken te zijn. Op Het Kasteel bevalt het ons zakelijk goed, relaties komen hier graag en het interessante netwerk geeft ons kansen op verbindingen als deze.”

Links: Nick Tanis (JEX Nederland) en rechts: Marcel Duijvestijn (Blue10)

Het nieuwe kantoorgebouw van JEX aan de Rotterdamse Maas. (Foto: JEX Technology Group)