fbpx

Xtra Services & Pasman Integraal Vastgoedonderhoud

In deze rubriek delen wij good practices waarbij leden van onze Business Club elkaar via Sparta Rotterdam hebben gevonden.

Aan de koffietafel zitten deze week Jan de Niet van Pasman Integraal Vastgoedonderhoud te Leiden, en Erik Westerhof en Roy Lodder van Xtra Services. Beide partijen kwamen er destijds bij hun eerste kennismaking achter Sparta als gemeenschappelijke deler te hebben en werken inmiddels op meerdere projecten met elkaar samen.

Erik Westerhof is al sinds 1998 ondernemer met zijn bedrijf Xtra Materieel: “Destijds ben ik begonnen met een Mercedes Vito, een aanhanger en wat steigers en dit hebben wij langzaam uitgebouwd tot wat het bedrijf vandaag de dag is. Dat is een totaalleverancier op materieelgebied waar je alles in één keer kunt uitbesteden, denk aan steigers, hoogwerkers, ladder- en bouwliften. Wij innoveren, bijvoorbeeld via hybride materieel en de nieuwe tak Xtra Services, waar Roy vanaf 1 januari 2020 verantwoordelijk voor is en medeaandeelhouder.”

Roy Lodder vervolgt: “Met Xtra Services focussen wij ons op een specialisatie in de markt: het (de)monteren van alles op het gebied van aluminium steigers, schildersstellingen, hangbruginstallaties, et cetera. Inmiddels rijden wij met zes bakwagens het gebied Groot Rijmond door en groeit het bedrijf gestaag. Op kennismaking bij Jan in Leiden stuitten wij op Sparta magazines en tafelvlaggetjes, dat was leuk om te zien en brak natuurlijk gelijk het ijs; Sparta is immers de club waar wij al zestien jaar komen.”

Jan de Niet is directeur van Pasman Integraal Vastgoedonderhoud en maar liefst vanaf 1984 actief bij het bedrijf uit Leiden: “Toen heb ik het vak van schilder geleerd en inmiddels mag ik mij directeur noemen van dit mooie bedrijf. Wij zijn een club met ca. 60 eigen schilders en ca. 15 eigen timmerlieden met daaromheen ketenpartners om het totale pakket van vastgoedonderhoud te kunnen aanbieden en uitvoeren. Met name door het aanbieden van meerdere onderhoudsdisciplines als alleen schilderen hebben wij de laatste jaren een behoorlijke groei van onze organisatie doorgemaakt. Bij Sparta zijn wij inmiddels vier seizoenen actief en dat was een mooie gemeenschappelijke deler met Xtra Services. Wij hadden hen aangeschreven voor de inzet van schildersstellingen waar wij o.a. mee werken in het kader van onze werkzaamheden en partners. Roy heeft hierop gelijk gereageerd en toen hebben wij in Leiden een kop koffie gedronken voor de eerste kennismaking. Inmiddels doen wij meerdere projecten samen.”

Erik Westerhof vertelt: “Sparta was zeker zichtbaar binnen Pasman en dat zorgt voor een eerste verbinding. Wij zijn al zestien jaar sponsor en delen een loge met een hechte groep ondernemers. Het is onwijs jammer dat wij er zo weinig zijn geweest in het afgelopen seizoen, want onze relaties gaan erg graag mee naar Sparta. In alle jaren hebben wij veel meegemaakt, knotsgekke wedstrijden en niet altijd even goed voetbal, maar de sfeer was en is altijd goed.”

Jan de Niet deelt dezelfde ervaringen: “Met onze vier Business Seats bezoeken veel mensen binnen de organisatie de thuiswedstrijden van Sparta. Zo gaan wij komend seizoen de wedstrijden verdelen binnen het bedrijf en nodigen wij vaak een relatie, van leverancier tot opdrachtgever, uit met affiniteit voor de tegenstander. Dan spreek ik altijd over de Kasteel-ervaring wat je een keer meegemaakt moet hebben, tijdens deze dagen praten wij eigenlijk nooit over werk. Het is een dagje uit naar Het Kasteel, en de business komt later wel.”