Home » Sparta naar Friesland voor uitduel tegen Heerenveen

Sparta naar Friesland voor uitduel tegen Heerenveen

08 november 2019 - 15:57

Na drie achtereenvolgende thuiswedstrijden, gaat Sparta Rotterdam morgenavond op bezoek bij sc Heerenveen. Het betekent een ontmoeting tussen de nummers 7 en 11 van de Eredivisie, met een puntenverschil dat in één wedstrijd overbrugbaar is (twee).

Waar Sparta de laatste competitiewedstrijd in de blessuretijd een zege uit haar handen zag glippen (2-2 tegen PSV), ontsnapte Heerenveen juist vlak voor tijd aan een nederlaag. In Den Haag stevende ADO af op een overwinning, maar in de 88e minuut was Sven Botman verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Heerenveen-doelman Warner Hahn heeft de opleiding van Sparta doorlopen, datzelfde geldt uiteraard voor Sherel Floranus. Waar Hahn als B-junior naar Ajax vertrok, speelde Floranus 69 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de club.

De enige officiële zege die Sparta ooit boekte in Heerenveen, dateert van 1972 (0-1). Hierbij moet wel aangetekend worden dat beide ploegen elkaar destijds in het bekertoernooi troffen, in competitieduels wist Sparta nog nooit te winnen op bezoek bij Heerenveen.