fbpx
Home » Vizier op oud-Spartanen: Brogno, Veldwijk, Rayhi, Ache en Goodwin

Vizier op oud-Spartanen: Brogno, Veldwijk, Rayhi, Ache en Goodwin

23 november 2021 - 16:40

Afgelopen weekend kwamen er weer veel oud-Spartanen in actie. Zo hielpen Loris Brogno, Mohamed Rayhi en Lars Veldwijk hun club naar de winst door te scoren. Ook Ragnar Ache en Craig Goodwin maakten speelminuten.

Loris Brogno:

Nadat Brogno Sparta in 2018 achter zich liet, belandde hij via het Belgische Beerschot bij Zira FK. In Azerbeidzjan is Brogno prima op schot. Afgelopen zaterdag was de aanvaller opnieuw belangrijk voor zijn team. Door een kwartier voor tijd de 3-0 binnen te schieten, besliste Brogno de wedstrijd. Tegenstander FK Sabail kwam nog wel terug tot 3-1, maar de voorsprong van Zira kwam niet meer in gevaar. Het team van Brogno staat daardoor derde op het hoogste niveau van Azerbeidzjan.

Lars Veldwijk:

Veldwijk heeft zondag met Suwon FC de eerste zege in de play-offs van de K League geboekt. Dat gebeurde tegen zijn oude werkgever Jeonbuk Hyundai, die tevens bovenaan staan in de play-offs. Daardoor is de zege een verrassing te noemen. Nadat teamgenoot Yeong jae-Lee de openingstreffer voor zijn rekening nam, verdubbelde Veldwijk de marge. De spits troef zijn tegenstander af en schoot door de benen van de keeper raak. Jeonbuk Hyundai kwam in de tweede helft terug tot 2-2, maar dankzij een late goal ging Suwo er toch met de zege vandoor.


Ragnar Ache:

Ook voor Ache verlopen de laatste weken goed bij zijn nieuwe club. Het product uit de jeugdopleiding van Sparta staat nog altijd onder contract bij Eintracht Frankfurt en kan de laatste weken rekenen op speelminuten in Duitsland. Hoewel het nog bij invalbeurten blijft, lijkt er meer toekomst te liggen voor Ache bij Eintracht. Zondag viel Ache een kwartier voor tijd in bij de uitwedstrijd tegen SC Freiburg. De 0-2 tussenstand die toen al op het scorebord stond, bleek ook de eindstand te zijn. Eintracht klimt daardoor naar de 11e plaats in de Bundesliga.

 

Mohamed Rayhi:

Rayhi heeft afgelopen weekend zijn eerste goal van het seizoen te pakken. De voormalig buitenspeler van Sparta is bij Al-Batin FC bezig aan zijn tweede seizoen in de Premier League van Saudi-Arabië. Al-Batin is daar moeizaam begonnen aan het seizoen en zit in degradatienood. Winnen van een andere laagvlieger Al-Taawon was dan ook een eis. Mede dankzij een goal van Rayhi gebeurde dat ook, waardoor Al-Batin boven de degradatiestreep uitkomt. Er staan nog zes wedstrijden op het programma.

Craig Goodwin:

Voor Goodwin betekende afgelopen weekend de start van de A-League in Australië. Met Adelaide United probeert de Australiër er weer een mooi seizoen van te maken. Goodwin was bij de seizoenstart niet verzekerd van een basisplaats. Na een uur voetballen tegen Perth Glory mocht Goodwin binnen de lijnen komen. Aan de 1-1 tussenstand kon de aanvaller echter geen verandering meer brengen. Gescoord werd er niet, waardoor Goodwin de competitie begon met een gelijkspel.