fbpx
Home » Alexandria ’66 nieuwe opleidingspartner van Sparta Rotterdam

Alexandria ’66 nieuwe opleidingspartner van Sparta Rotterdam

09 april 2021 - 11:30

Sparta Rotterdam heeft er per 1 juli een nieuwe opleidingspartner bij: Alexandria ’66. Namens beide clubs werd donderdag op Het Kasteel een contract getekend voor drie jaar. Technisch Directeur Henk van Stee is uitermate verheugd dat Alexandria ’66 voor Sparta Rotterdam heeft gekozen: “Wij willen al jaren met Alexandria ’66 samenwerken als opleidingspartner. De club past binnen onze visie en speelt met de jeugd op een hoog niveau. Ondanks dat in het verleden al regelmatig spelers van Alexandria ’66 voor ons kozen om in de jeugdopleiding te gaan spelen was het een grote wens van ons om nog nauwer samen te werken. Dat zij nu ook de keuze hebben gemaakt voor Sparta Rotterdam onderstreept de koers die wij varen door gezamenlijk te investeren in kennisdeling en een duurzame relatie op te bouwen.”

Angelos Kerasavopoulos, Bestuurslid Technische Zaken van Alexandria ’66, is verheugd met de aanstaande samenwerking: “Ik denk dat dit fantastisch is voor onze vereniging. Onze pijlers, de dingen die wij binnen onze vereniging heel belangrijk vinden, sluiten naadloos aan bij de waarden die Sparta hanteert. Ook onze ligging ten opzichte van Sparta, met name het jeugdcomplex op Nieuw Terbregge, is absoluut een voordeel. Een zeer mooie toevoeging voor ons. Wij kijken uit naar deze samenwerking en kijken met veel vertrouwen richting de toekomst.”

Opleidingspartners
Sparta Rotterdam heeft met de komst van Alexandria ’66 komend seizoen in ieder geval zeven opleidingspartners. Dit zijn RV&AV Sparta (Rotterdam), MSV De Betrokken Spartaan (Rotterdam), Excelsior Maassluis, JVOZ (Vlissingen), vv SHO (Oud-Beijerland) en Excelsior ’20 (Schiedam). Daarnaast heeft de Sparta Jeugdopleiding ook een aantal amateurpartners. Met deze clubs wordt ook samengewerkt en is dit een doorgroeimodel waarbij de ontwikkeling samen wordt doorgemaakt naar opleidingspartner. Deze clubs zijn RCSV Zestienhoven, vv Schipluiden, RV&AV Steeds Hooger, Victoria ’04, vv Zwaluwen en vv Kethel Spaland. Voor beide categorieën worden er met diverse clubs nog gesprekken gevoerd om een samenwerking aan te gaan met ingang van komend seizoen.

Over Alexandria ‘66
Door de centrale ligging van Alexandria ’66 in Rotterdam, omringd door de Prins Alexander-polder en Capelle aan den IJssel, vertolkt de club ook een belangrijke maatschappelijke rol. Naast de vele zaalvoetbal en veldvoetbalteams is het jeugdvoetbal zeer sterk vertegenwoordigd. Met ruim 600 jeugdleden is de club momenteel één van de grootste clubs van Rotterdam en omstreken. Alexandria ’66 had voorheen een samenwerkingsverband met Feyenoord, maar kiest met deze overeenkomst voor Sparta als opleidingspartner.