fbpx
Home » Bakari eindigt interlandperiode met gelijkspel, El Dahri, Bal en Esselink verliezen laatste groepswedstrijden

Bakari eindigt interlandperiode met gelijkspel, El Dahri, Bal en Esselink verliezen laatste groepswedstrijden

28 maart 2024 - 11:58

De afgelopen dagen stonden voor vier Spartanen hun laatste interlands op het programma. Zo oefende Saïd Bakari met de Comoren tegen Angola en speelde Hamza el Dahri met Nederland O19 de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen België. Tot slot eindigden voor Jesse Bal en Sem Esselink het vierlandentoernooi met een wedstrijd tegen Engeland.

Saïd Bakari

Zoals bekend speelde Saïd Bakari de afgelopen week twee oefenwedstrijden om zich voor te bereiden op de WK-kwalificatie, die in juni weer verder gaat. In de eerste oefenwedstrijd was de Comoren nog met 4-0 te sterk voor Oeganda. Maandagavond stond er een ontmoeting met Angola op het programma. Opnieuw stond Bakari in de basis, die zag dat beide elftallen niet tot scoren kwamen. Daardoor beëindigde de Comoren de interlandperiode met een gelijkspel. In juni meldt Bakari zich weer bij de Comoren voor WK-kwalificatiewedstrijden tegen Madagaskar en Tsjaad.

Tekst gaat verder onder de foto.

Hamza el Dahri

Voor Hamza el Dahri was er in de laatste groepswedstrijd weinig meer om voor te spelen. Door de eerder opgelopen nederlaag tegen Frankrijk kan Nederland O19 het eindtoernooi van het EK van de zomer vergeten. Desalniettemin wilde de formatie van bondscoach Mischa Visser de EK-kwalificatie wel met een goed gevoel afsluiten. Voor El Dahri was er tegen België O19 afgelopen dinsdag een basisplaats. De middenvelder liet zich zien en gaf onder meer een assist. Genoeg voor de zege was dat niet, want Oranje verloor met 3-2. El Dahri speelde heel de wedstrijd mee.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jesse Bal & Sem Esselink

Tot slot verbleven Jesse Bal en Sem Esselink de afgelopen week in Spanje voor een vierlandentoernooi. Mede door een goal van Bal won Nederland O18 van Tsjechië, nadat het in de openingswedstrijd al onderuit ging tegen Duitsland. Het toernooi werd in de Pinatar Arena afgesloten tegen Engeland. Leo Black en Leon Chiwome zetten de Engelsen na een uur spelen op een comfortabele voorsprong, maar Skye Vink maakte de wedstrijd in de slotfase nog spannend: 2-1. Mede met het inbrengen van Jesse Bal joeg Oranje O18 nog op de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Daardoor sloot Nederland het toernooi af met een nederlaag. Esselink kwam in dit duel niet in actie.