fbpx
Home » Cor Sluimer was een ‘echte rood-witte’

Cor Sluimer was een ‘echte rood-witte’

08 januari 2021 - 10:19

Op 88-jarige leeftijd is Cor Sluimer overleden. Bij veel supporters stond Cor bekend als Cor ‘de Muntenman’. Tot op hoge leeftijd stond hij bij elke thuiswedstrijd in het supportershome de muntjes te verkopen. Tussen de keiharde beats van de muziek hielp hij iedereen aan zijn of haar zakje consumptiemunten. En na de wedstrijd gingen de ingeleverde muntjes mee naar huis waar hij ze samen met zijn vrouw ging schoonmaken en weer gebruiksklaar maakte voor de volgende thuiswedstrijd.

In 1953 werd hij lid van Sparta Rotterdam en heeft onafgebroken jaarlijks een seizoenkaart gehad. Dit seizoen had Cor ook een seizoenkaart In voor- en tegenspoed, ondanks de beperkingen op het stadionbezoek wilde hij niets weten van korting of geld terug. Want zodra de seizoenkaartverkoop begon maakte Cor er een sport van om te proberen als eerste supporter zijn kaart te verlengen.

Cor reisde ook tot voor kort naar elke uitwedstrijd mee met de supportersbus. Tenminste, bijna elke uitwedstrijd, want hij sloeg er altijd één over in het seizoen. De uitwedstrijd met de minste reistijd was niets voor Cor.

Sparta Rotterdam beloonde Cor Sluimer in 2014 met het Delftsblauwe Bord van Het Kasteel voor zijn nimmer aflatende inzet voor de Supportersvereniging en daarmee alle supporters van de club. De club zal een trouw supporter op de Denis Neville-tribune gaan missen en wenst de familie, vrienden, kennissen en mede-supporters veel sterkte toe bij het verlies van Cor Sluimer.


Cor Sluimer in het uitvak van De Graafschap nadat Sparta promoveerde naar de Eredivisie in 2019.