fbpx
Home » Derde ontmoeting met ADO dit seizoen

Derde ontmoeting met ADO dit seizoen

20 november 2020 - 14:30

Aankomend weekend neemt Sparta Rotterdam het in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Zondag wordt er om 14:30 afgetrapt op Het Kasteel. Sparta staat momenteel op de dertiende plaats en wist de laatste wedstrijd de eerste driepunter van het seizoen te pakken tegen RKC Waalwijk.

Daarmee bracht het het totaal op zes punten, waarmee ADO gepasseerd werd op de ranglijst. De nummer 17 van het niet-afgemaakte vorige seizoen, pakte vooralsnog vier punten, wat betekent dat het nu zestiende staat in de Eredivisie.

Na de nederlaag tegen FC Twente, greep de clubleiding in en werd voormalig Sparta-assistent Aleksandar Rankovic ontslagen. In zijn plaats werd Ruud Brood aangesteld, die op Het Kasteel zijn debuut als Sparta-trainer maakt.

Het is niet de eerste keer dat Sparta en ADO Den Haag dit seizoen tegenover elkaar staan. In het TOTO KNVB-beker toernooi werd Sparta uitgeschakeld door ADO. In de penaltyserie trok ADO aan het langste eind en won daarmee de wedstrijd, waardoor Sparta uit het toernooi ligt. Ook in de voorbereiding van het seizoen namen de ploegen het tegen elkaar op. Op Het Kasteel eindigde de wedstrijd toen ook in 1-1, mede door een late treffer van Jeffry Fortes.

De wedstrijd zal worden voorafgegaan door een minuut stilte, vanwege het overlijden van Pim Doesburg. Tevens zal Sparta met rouwbanden spelen.

Sparta – ADO in het archief: 

Sparta – ADO 0-1 (23-04-2017) Denzel Dumfries houdt Edouard Duplan van de bal.

Sparta – ADO 0-0 (24-01-2010) Nick Viergever in actie namens Sparta.

Sparta – ADO 2-1 (12-11-2006 ) Steve Olfers en Edwin van Bueren zijn Laurent Delorge de baas.

Sparta – ADO 1-2 (23-11-1969) Bosveld schiet op doel.