Home » Doelpuntloos gelijkspel voor Jong Sparta tegen AFC

Doelpuntloos gelijkspel voor Jong Sparta tegen AFC

11 november 2023 - 17:32

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen AFC. In de slotfase waren de beste kansen voor de bezoekers, maar een doelpunt viel er niet. Jong Sparta staat daardoor na elf wedstrijden negende.

Doordat Jong Sparta de maximale twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden pakte, staat het inmiddels in de middenmoot. De rood-witten konden zich na vanmiddag melden in de subtop, al moet er dan wel gewonnen worden van AFC. De Amsterdamse formatie van Benno Nihom vinden we met net zoveel punten als Jong Sparta op de twaalfde plaats terug in de Betnation Divisie. The Reds kennen daarmee tot dusver een teleurstellend seizoen. Voor trainer Jeff Stans was het na de goede resultaten van de laatste weken uiteraard niet nodig om wijzigingen door te voeren. Toch verschenen er ten op zichtte van vorige week twee nieuwe gezichten op het veld. Youri Schoonderwaldt deed vanmiddag mee en stond onder de lat. Daarentegen sloot Hamza el Dahri wel aan bij het eerste elftal van Sparta. Kjeld van den Hoek verving hem, waardoor Dylan van Wageningen op het middenveld begon.

Het eerste kwartier ging voorbij zonder een doelpoging te kunnen noteren. Jong Sparta had veel de bal, maar kon niet tot een kans komen. Het was zelfs AFC dat voor het eerste gevaar zorgde. Dalian Maatsen nam vanaf twintig meter van het doel een vrije trap, maar zag Youri Schoonderwaldt zijn poging keren. De goalie moest zich na een halfuur spelen opnieuw strekken, ditmaal op een kopbal van Noa Benninga. Ook deze inzet was een prooi voor Schoonderwaldt.

Na ruim een halfuur spelen dook Jong Sparta voor de eerste keer op voor het doel van Gijs van Zetten. Na een snelle aanval kon Dean Zandbergen de bal terugleggen op Dano Lourens. De Zeeuw, die in de laatste drie wedstrijden goed is voor vier doelpunten, schoot ditmaal over. Aan de andere kant leek Raily Ignacio na een flitsende combinatie de beste kans van de eerste helft te krijgen. Max de Ligt maakte zijn schot met een goede sliding echter onschadelijk. In de slotfase van de eerste helft was er voor beide elftallen nog een mogelijkheid. Bij Jong Sparta kon niemand een gevaarlijke voorzet van Luuk Admiraal tot doelpunt promoveren, terwijl oud-Spartaan Cody Claver namens AFC op de rand van het strafschopgebied over schoot. Daardoor zochten Jong Sparta en AFC de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Carla Vos)

Jong Sparta, dat met Mehmet Yüksel in plaats van Luuk Admiraal aan de tweede helft begon, schoot uit de startblokken. Na balverlies van doelman Van Zetten kon Jay den Haan op de rand van het strafschopgebied uithalen. Zijn poging ging naast, maar één minuut later was er een veel betere gelegenheid voor Lourens. Zandbergen zette de aanvallende middenvelder met een handigheidje oog in oog met Van Zetten, maar Lourens kreeg de bal niet langs de sluitpost. Vervolgens lukte het Jong Sparta niet om door te drukken, het was zelfs AFC dat op dat moment de beste kans van de wedstrijd kreeg. Djuric Ascension kon vanaf een kleine twintig meter van het Spartaanse doel uithalen en deed dat bijna doeltreffend. Via Delano Vianello en de paal bleef de 0-1 uit.

Het was de aanzet naar meer dreiging aan de kant van AFC. Na een afgeslagen hoekschop kon Gevero Markiet uithalen, maar hij produceerde niet meer dan een rolletje, die Schoonderwaldt simpel kon oprapen. Tot echte kansen kwam ook AFC niet, al kwam Jong Sparta er nauwelijks meer uit. Tien minuten voor tijd waren de gastheren plots weer kansrijk. Uit een hoekschop van Rayvien Rosario tikte Dean Zandbergen bij de eerste paal net naast. Wat dieper in de slotfase kreeg invaller Melvin Platje de beste kans van de wedstrijd. De spits kreeg de bal pardoes voor zijn voeten, maar schoot vanaf tien meter van het doel wild over. De druk van AFC hield wel aan, dat na 86 minuten spelen via Nigel Haiselbaink de voorsprong kon ruiken. De invaller knalde de bal echter op de lat.

In de blessuretijd bleef AFC jagen op de 0-1, maar die viel niet meer. Het was zelfs Jong Sparta dat in de persoon van Jorn Triep nog een kopkans kreeg, al kon Van Zetten de bal eenvoudig vangen. Daardoor moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een doelpuntloos gelijkspel. Volgende week wacht er voor Jong Sparta een uitwedstrijd bij Spakenburg.