fbpx
Home » Eerste thuiswedstrijd brengt AZ naar Het Kasteel

Eerste thuiswedstrijd brengt AZ naar Het Kasteel

12 augustus 2022 - 13:45

Zondagmiddag speelt Sparta haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Op Het Kasteel gaat er voor het eerst in acht jaar een competitiewedstrijd op gras gespeeld worden. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt, waarbij AZ de tegenstander is.

Sparta had vorige week de eer het seizoen te openen in de Eredivisie. De mannen van trainer Maurice Steijn reisde daarbij af naar het noorden om het op te nemen tegen sc Heerenveen. Beide teams kwamen, net als vorig jaar in Friesland, niet tot scoren. Hierdoor begon Sparta een nieuw Eredivisieseizoen met één punt en is het na de eerste speelronde op de 12e plaats terug te vinden.

AZ wist in de seizoensopener de drie punten in Alkmaar te houden. De Kaaskoppen kregen bezoek van Go Ahead Eagles en maakte tegen hen na de rust het verschil. Vangelis Pavlidis en Myron van Brederode zorgde voor de 2-0 overwinning. Afgelopen donderdag trad de ploeg van trainer Pascal Jansen aan tegen Dundee United voor de voorrondes van de Conference League. Hoewel AZ de eerste wedstrijd in Schotland met 1-0 verloor, had het in eigen huis geen moeite met Dundee. De Alkmaarders wonnen met 7-0 en gaan het in de play-offs opnemen tegen het Portugese Gil Vicente.

In de voorgaande edities bleek Sparta-AZ erg vermakelijk. De laatste zege op AZ dateert van eind 2019, toen de Alkmaarders al na vijf minuten met tien man kwamen te staan. Met een heerlijke goal opende Adil Auassar de score, waarna Bryan Smeets en Hail Dervisoglu voor een 3-0 eindstand zorgde. Een jaar later zorgde Sparta voor een historische comeback. Nadat AZ bij de rust 0-4 voorstond, kantelde in de tweede helft de wedstrijd. Sven Mijnans zorgde in de 90e minuut met een fraaie treffer voor de 4-4, waarmee Sparta toch één punt overhield. Ook aan de editie van vorig seizoen houdt Sparta mooie herinneringen. Bij het debuut van Maurice Steijn pakte de Kasteelheren één punt, wat de eindsprint inzetten, waarmee Sparta in de Eredivisie bleef. Vito van Crooij zorgde destijds met een schitterde vrije trap in de 94e minuut voor de 1-1.

Spartaan Nick Olij heeft een verleden bij AZ. De doelman doorliep de jeugdopleiding in Alkmaar en speelde 88 wedstrijden voor het beloftenelftal. Alleen in de bekerwedstrijd tegen ASWH maakte Olij zijn opwachting in het eerste van AZ.

Parkeren
Waar het eerst mogelijk was gratis in de wijk Spangen te parkeren vanaf 18.00 uur, en op zondag de hele dag, geldt betaald parkeren voor zone 510 vanaf 1 juni van maandag t/m zaterdag van 09.00 uur t/m 23.00 uur, op zondag is dit van 12.00 uur tot 23.00 uur. Wij raden supporters aan met het Openbaar Vervoer af te reizen of te parkeren in de Spaanse Polder.

Catering

Met ingang van dit seizoen zullen er een aantal zaken veranderen bij de publiekscatering in het Sparta Stadion en door middel van dit bericht informeren we jullie graag op voorhand van de wijzigingen die voor het gehele stadion gelden, of tribunegebonden zijn.

Hitte

In verband met de warmte adviseren we iedereen om voldoende te drinken en zich goed in te smeren. Er is gratis drinkwater verkrijgbaar in de toilet-units.