fbpx
Home » ESET geeft cybersecurity-voorlichting aan A-selectie

ESET geeft cybersecurity-voorlichting aan A-selectie

28 september 2020 - 16:38

Dinsdagochtend 22 september heeft Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, de selectie van Sparta Rotterdam een uitgebreide voorlichting gegeven op het gebied van cybersecurity. In de voorlichting werd aandacht besteed aan hoe de spelers zichzelf beter kunnen beschermen tegen hackers die zich richten op bijvoorbeeld socialmedia-accounts en hoe de spelers daarnaast hun privacy kunnen waarborgen.

Aanleiding voor deze voorlichting is de toename waarin bekende Nederlanders steeds vaker slachtoffer worden van hacking waarbij de social media accounts het primaire doelwit zijn. Als cosponsor van Sparta Rotterdam is het belangrijk om de club op alle fronten te ondersteunen, waaronder ook de spelers op persoonlijk niveau.

Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, ligt toe: “Als voetballer sta je dagelijks in de spotlights, zowel op als naast het veld. Via de verschillende online kanalen staan zij tegenwoordig continu in verbinding met hun fans. Daarom is het ongelofelijk belangrijk juist deze kanalen goed te beschermen. Als je één ding kan doen om online accounts te beschermen is het om tweestapsverificatie aan te zetten. Het kost je maar een paar minuten, maar maakt het hackers met kwade bedoelingen zoveel lastiger.”

Naast informatie bevatte de voorlichting een stappenplan waarmee de spelers na de voorlichting direct aan de slag konden gaan. Waar nodig wordt de selectie verder geholpen op het gebied van online veiligheid en staat ESET Nederland te allen tijde klaar om ondersteuning te bieden.

Dave van der Meer was aanwezig bij de voorlichting van ESET en kreeg goede reacties vanuit de spelersgroep. “Cybersecurity is iets dat iedereen aangaat en is voor iedereen van groot belang, helemaal voor voetballers die veel in de spotlights staan. Hoewel iedereen iets te maken heeft met cybersecurity, zijn veel mensen zich niet genoeg bewust van de gevaren en de eenvoudige dingen die ze kunnen doen om beter beschermd te zijn. Het initiatief om ESET een voorlichting te laten geven werd vooraf al goed ontvangen door de spelersgroep en we merkten ook dat na de sessie iedereen bezig was om z’n telefoon beter te beveiligen. Dat is een goed signaal en een mooie wisselwerking tussen ESET en de selectie.”

“Door de spelers op weg te helpen op het gebied van online veiligheid willen wij als sponsor nog meer van toegevoegde waarde zijn voor Sparta”, aldus Dave Maasland.