fbpx
Home » Feiten en cijfers Sparta – N.E.C.

Feiten en cijfers Sparta – N.E.C.

16 september 2021 - 10:26

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was in maart 2019. Sparta miste die zondagmiddag veel spelers wegens interlandverplichtingen, maar won wel van N.E.C.: 1-0. Ragnar Ache zorgde voor de winnende treffer, zijn eerste goal op Het Kasteel namens Sparta 1. Slechts drie Spartanen die destijds aan de aftrap stonden, spelen nog steeds voor de club. Het centrale duo die middag bestond uit Dirk Abels en Bart Vriends, Adil Auassar speelde eveneens negentig minuten.

Voor de grootste thuisoverwinning op N.E.C. moeten we terug naar 8 mei 1977, toen won Sparta op het Kasteel met 5-0. Deze goals waren gescoord door Ray Clarke, Wim Meutstege, Jo van Zoest en tweemaal Arie van Staveren. In 2007 boekte N.E.C. haar grootste zege op Het Kasteel, toen het 0-4 werd.

De balans uit 38 wedstrijden op Het Kasteel toont aan dat Sparta 26 keer heeft gewonnen. Zeven keer won N.E.C., vijf keer werden de punten gedeeld. Sparta kwam tot 61 goals in de confrontaties in Rotterdam, N.E.C. scoorde 33 keer.

Met N.E.C. keert Elayis Tavsan voor even terug in Rotterdam-West. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Sparta en speelde één wedstrijd in het eerste, uitgerekend in Nijmegen. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar N.E.C., waarmee hij promotie afdwong in zijn eerste seizoen.

Sparta is zeven thuiswedstrijden op rij ongeslagen, de langste reeks in de Eredivisie sinds 1998.