Home » Frederik Holst: ‘Soms kijk ik nog steeds wedstrijden van Sparta’

Frederik Holst: ‘Soms kijk ik nog steeds wedstrijden van Sparta’

16 mei 2020 - 15:39

In augustus 2017 presenteerde Sparta Frederik Holst als rechtsachter, de Deen die als publiekslieveling vertrok bij Brondby, de club waar hij opgroeide. Op Het Kasteel werd hij vooral onder jonge supporters een cultheld, met dank aan toenmalig eSporter van de club, Frank van der Slot, die vaak benadrukte hoe ‘knettergek’ Holst was.

Holst lacht als hij hiermee geconfronteerd wordt. ‘De eerste keer dat ik daarvan hoorde was in mijn tijd bij Sparta, toen het een ding begon te worden. Volgens mij is het alleen maar groter geworden nadat ik wegging bij de club. Het werd nog vaak gereageerd op mijn Instagram, wat ik alleen maar leuk vind.’

Hoewel zijn enige Spartaanse seizoen in mineur eindigde, met degradatie, kijkt Holst met een goed gevoel terug op zijn tijd in Rotterdam. ‘Het was een mooie ervaring voor mij, ik mis de stad Rotterdam nog steeds, net als het stadion en de fans. Het was voor mij de juiste stap om naar Sparta te gaan op dat moment, het heeft me geholpen in mijn ontwikkeling als voetballer.’

Contact met mensen binnen de club, heeft de rechtsback niet meer. Dat betekent niet dat hij Sparta vergeten is. ‘De selectie is op veel plekken gewijzigd, er zijn niet veel spelers meer waar ik mee samen heb gespeeld. Toch probeer ik de club zo veel mogelijk te volgen, via social media, maar het komt ook voor dat ik via streamingwebsites wedstrijden kijk, dan ben ik nog steeds blij als Sparta wint.’

Holst speelt inmiddels voor IF Elfsborg in Zweden, waar hij tot 42 optredens kwam in anderhalf jaar. Ook daar ligt de competitie op dit moment stil.