fbpx
Home » Henk Fraser tekent nieuw contract tot 2024

Henk Fraser tekent nieuw contract tot 2024

22 juni 2021 - 15:10

Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Henk Fraser over een nieuw contract. De overeenkomst liep oorspronkelijk tot de zomer van 2022, maar deze is nu opengebroken tot medio 2024.

De club wil met het vroegtijdig vastleggen van Henk Fraser duidelijk maken dat de afgelopen drie seizoenen de stijgende lijn ingezet is en Sparta ook de komende drie seizoenen stappen wil gaan zetten. Technisch directeur Henk van Stee over het nieuwe contract: “Voorop staat uiteraard dat we niet anders dan tevreden kunnen zijn over de prestaties van de laatste drie jaar. Eigenlijk hebben we boven verwachting gepresteerd. Met een promotie in 2019, een elfde plaats in 2020 en een achtste plaats afgelopen seizoen met zelfs deelname aan de Play-Offs voor Europees voetbal konden we niet meer krijgen. We weten dat we financiële beperkingen hebben bij Sparta, geen spelersbudget dat vergelijkbaar is met clubs die normaal gesproken boven ons hadden moeten eindigen. Maar dat weerhoudt ons er niet van om met elkaar creatief te zijn en stap voor stap uit te groeien tot een stabiele Eredivisieclub. Want, laat duidelijk zijn, ook komend seizoen is handhaving de eerste doelstelling en alles wat we meer bereiken zien we als een bonus.”

Sparta’s trainer zit er op een vergelijkbare wijze in. “Ik heb het in de eerste plaats enorm naar mijn zin bij Sparta. Ik werk met goede en prettige mensen om mij heen, we zijn achter de schermen bezig om de selectie verder te versterken voor het komende seizoen en ondanks dat we pas een paar dagen bezig zijn met de voorbereiding kan ik niet wachten om in augustus weer wedstrijden te coachen op een vol Kasteel,” aldus Henk Fraser.

Henk Fraser gaat aan zijn vierde (onafgebroken) seizoen beginnen als hoofdtrainer bij Sparta. Sinds de invoering van het betaald voetbal in 1955 is dat slechts drie keer eerder voorgekomen op Het Kasteel. Het record in het betaald voetbal staat op naam van de legendarische Denis Neville (8 seizoenen). “Dat record is nog wel heel ver weg,” lacht Fraser, “laten we eerst maar naar de nabije toekomst kijken en komend seizoen gaan presteren met elkaar.” Ook Henk van Stee kan daar over meepraten: “De continuïteit is heel prettig. Als er rust is binnen de club, binnen de staf en binnen de spelersgroep betekent dat maar één ding en dat is dat de prestaties van het eerste elftal goed zijn. Hoe langer die situatie duurt, hoe beter dat is voor Sparta en hoe sneller we kunnen groeien.”