Home » Hillegersberg wint Bollenboffenbokaal op Het Kasteel

Hillegersberg wint Bollenboffenbokaal op Het Kasteel

dinsdag 16 april 2019 - 10:57

Vv Hillegersberg heeft afgelopen zondag de Bollenboffenbokaal gewonnen. In de rust van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en TOP Oss namen zij strafschoppen op Ed de Goey, oud-doelman van onder meer Sparta, Chelsea en Oranje, en deden dit beter dan Spartaan ’20: 3-1.

De Bollenboffenbokaal was in de jaren zeventig een begrip in Rotterdam. Op initiatief van Sparta en Randstad Edities speelde de jeugd tot twaalf jaar grote toernooien overal in de stad. De grote attractie hierbij was het nemen van drie penalty’s op Pim Doesburg. Op de tribunes nu zitten vele Bollenboffenschutters van toen met alle trauma’s die erbij komen kijken. Deze draagt ook Henk Fraser met zich mee; als junior van RFC scoorde hij eenmaal, waarna Doesburg hem uit zijn concentratie haalde en hij niet meer tot scoren kwam.

Dit seizoen is die Bollenboffen traditie voor het goede doel, Het weerstandsfonds,  nieuw leven ingeblazen. Na een rondreis over zestien sportcomplexen kwamen Hillegersberg en Spartaan ’20 als finalisten. Doesburg had het liefst zelf de handschoenen aangetrokken, hij deed ditmaal de prijsuitreiking.

Foto’s: Carla Vos