fbpx
Home » Jeugdopleiding Sparta Rotterdam genomineerd voor Beste Jeugdopleiding in het Betaald Voetbal

Jeugdopleiding Sparta Rotterdam genomineerd voor Beste Jeugdopleiding in het Betaald Voetbal

07 mei 2019 - 12:15

De Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam is één van de drie genomineerden voor de Rinus Michels Award voor de Beste Jeugdopleiding in het Betaald Voetbal. De andere twee genomineerden zijn de opleidingen van Ajax en PSV. Tijdens het Nederlands Trainerscongres op vrijdag 17 mei in het MAC3PARK-stadion in Zwolle wordt de winnaar bekend gemaakt. De Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam heeft deze prestigieuze prijs al eens eerder in de wacht mogen slepen. In 2009 werd de Jeugdopleiding uitgeroepen tot de beste van Nederland.

In Bradly Martis, Jaimy Brute, Youssef El Kachati, Elayis Tavsan, Ayoub Boukhari, Bradly van Hoeven, Lorenzo Soares Fonseca en Levi Bouwense bracht de opleiding dit seizoen al acht spelers voort die hun debuut in het eerste elftal maakten. Abdou Harroui en Halil Dervisoglu, die vorig seizoen debuteerden, braken dit jaar door.

De jeugdopleiding levert niet alleen spelers voort aan het eerste dat Sparta: het Nederlands elftal dat succesvol was in de Nations League, speelde veel duels met vier oud-Spartanen in de basisopstelling (Denzel Dumfries, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay). Ook Kevin Strootman maakte uiteraard deel uit van de nationale ploeg.