fbpx
Home » Jong Sparta begint nieuw seizoen met thuiswedstrijd in Maassluis

Jong Sparta begint nieuw seizoen met thuiswedstrijd in Maassluis

19 augustus 2022 - 15:10

Morgenmiddag begint Jong Sparta Rotterdam aan een nieuw seizoen in de Jack’s League. De Kasteelheren nemen het dan op hun nieuwe ‘thuishaven’ Sportpark Dijkpolder op tegen FC Lisse. De aftrap is om 17.00 uur.

Deze zomer ging Sparta van kunstgras over naar natuurgras. Dat heeft ook gevolgen voor Jong Sparta, dat daardoor niet meer op Het Kasteel haar competitiewedstrijden kan spelen. Dit seizoen werkt de ploeg van trainer Geert Arend Roorda daardoor al hun thuiswedstrijden af bij Excelsior Maassluis. Morgen komt daar met Lisse de eerste tegenstander op bezoek.

Vorig seizoen zette Jong Sparta de beste prestatie ooit neer. De rood-witten werden vijfde op het derde niveau van Nederland, wat de hoogste notering ooit was voor Jong Sparta. In de voorbereiding liet Jong Sparta een prima indruk achter, waarin het vijf van de acht oefenwedstrijden won. Zo werd er onder meer een zege geboekt op Jong PSV (2-1) en Royal Antwerp Onder 23 (1-5). Alleen Jong AZ (4-0) en Excelsior Maassluis (2-1) waren te sterk. Afgelopen dinsdag sloot Jong Sparta de oefencampagne af met een 2-2 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag.

FC Lisse is na vier jaar afwezigheid weer terug op het hoogste amateurniveau. De club uit de Bollenstreek werd vorig jaar kampioen van de Derde Divisie, waarmee het promotie afdwong naar de Jack’s League. In de voorbereiding oefende Lisse driemaal tegen competitiegenoten, maar alle drie bleken ze te sterk. Koninklijke HFC won met 1-4 van de geel-blauwen, AFC was met 3-0 te sterk en ook Quick Boys won ruim van Lisse. In Katwijk werd het 5-1. De laatste oefenwedstrijd sloot Lisse wel met een zege af. Jodan Boys werd met 2-0 verslagen.

Alleen in 2018 stonden Jong Sparta en Lisse in competitieverband tegenover elkaar. Beide keren wist Lisse te winnen. Op Het Kasteel eindigde het ondanks twee doelpunten van Halil Dervisoglu en één van Abdou Harroui in 3-4. Later in dat seizoen won Lisse in eigen huis met 1-0.

Seizoenkaarthouders hebben ook dit seizoen gewoon weer toegang tot alle thuiswedstrijden van Jong Sparta. Er is geen online kaartverkoop, maar aan de deur zijn er wel kaarten beschikbaar. De prijs voor volwassenen is €10 en voor kinderen €5.