fbpx
Home » Jong Sparta boekt oefenzege op De Herdgang

Jong Sparta boekt oefenzege op De Herdgang

06 juli 2024 - 15:33

Jong Sparta Rotterdam eindigde vorig seizoen op een knappe 7e plaats in de Tweede Divisie en komt ook volgend seizoen weer uit op het hoogste amateurniveau van Nederland. Voor de beloften van de Kasteelclub begon de voorbereiding op dezelfde dag als het eerste elftal, maar vandaag stond de eerste officiële oefenwedstrijd op het programma. Achter gesloten deuren werd er op De Herdgang gespeeld tegen Jong PSV.

Trainer Jeff Stans begon met een aantal bekende namen aan de aftrap in Eindhoven, maar verwelkomde ook wat nieuwe gezichten en een aantal spelers is als stagiair actief. In het doel stond Dylan Tevreden en de verdediging bestond uit Alegria Zenguele, Max de Ligt, Kjeld van den Hoek en Giovanni Mulumba. Een vertrouwd gezicht op het middenveld is Hamza el Dahri die achter Jorn Triep speelde. Een nieuwe naam, doorgeschoven uit de Onder 18, is Viggo Guit als nummer 8. Voorin begonnen van rechts naar links Corne van Houwelingen, Jesse Bal en Giuliany dos Santos.

In het eerste half uur had Jong PSV voetballend de overhand op het trainingsveld van De Herdgang, maar was het wel Jong Sparta met de eerste speldenprikjes voor het Eindhovense doel. Na ongeveer een kwartier spelen hield Dylan Tevreden zijn doel schoon na een prima aanval van de thuisclub. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Jong PSV toch op voorsprong. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Tay Abed en hij schoot de bal tegen de touwen.

Na de eerste helft konden beide teams een lange warming-up doen alvorens er begonnen werd aan de tweede helft. Die tweede helft ging van start met flink wat wijzigingen. Bij Jong Sparta waren er 7 wissels. Alleen doelman Dylan Tevreden, verdedigers Alegria Zenguele en Max de Ligt en nummer 10 Jorn Triep bleven in het veld. De nieuwe spelers waren Jair Haakmat, Giannino Vianello, Dylan van Wageningen, Ayoub Oufkir, Ayoni Santos, Dano Lourens en Aymane Bais.

Het tempo lag gelijk hoog in het begin van de tweede helft en Jong Sparta kwam al na vijf minuten spelen op gelijke hoogte. Aymane Bais gaf na een goede actie de bal af op Ayoub Oufkir die voor de 1-1 tekende. Direct daarna kwam Jong Sparta zelfs op voorsprong. Nu was het Jorn Triep die kon afdrukken. De 1-3 had zelfs ook vrij snel op het niet aanwezige scorebord kunnen staan, maar de inzet van Haakmat verdween op de lat.

Na een kwartier spelen gingen ook de drie veldspelers die de eerste helft hadden gespeeld (Alegria, Triep en de Ligt) naar de kant. Zij werden vervangen door Justice Esser, Younes el Meftahi en Noah Sandvliet. Het had geen invloed op het spel van Sparta want de derde goal had moeten vallen voor de Rotterdammers. Eerst was het de PSV-doelman die in de weg stond en daarna was het wederom de lat die net te laag hing.

Omdat Jong Sparta weigerde de wedstrijd in het slot te gooien bleef Jong PSV op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna via Iggy Houben. Dylan Tevreden dook echter op tijd de hoek in en pakte de inzet klemvast. Vlak voor tijd was het wederom Houben die kon vuren, maar Tevreden was wederom paraat en zorgde er mede voor dat de eerste oefenwedstrijd van Jong Sparta in een 1-2 overwinning eindigde.

Volgende week zaterdag speelt Jong Sparta de volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding. Dan is het te gast op Sportpark De Westmaat bij SV Spakenburg, aanvang 15:00 uur.

Basisopstelling Jong Sparta Rotterdam:
Dylan Tevreden, Alegria Zenguele, Max de Ligt, Kjeld van den Hoek, Giovanni Mulumba, Hamza el Dahri, Corne van Houwelingen, Viggo Guit, Jesse Bal, Jorn Triep, Giuliany dos Santos.