Home » Jong Sparta boekt zege bij Quick Boys

Jong Sparta boekt zege bij Quick Boys

07 mei 2022 - 17:08

Jong Sparta heeft vanmiddag een zege geboekt op Sportpark Nieuw Zuid. De ploeg van Geert Arend Roorda won met 0-1. Patrick Brouwer maakte de enige treffer.

Bij Jong Sparta maakte Finn Murre zijn debuut in de Jack’s League. Zowel Ishan Kort als Rijk Janse waren niet beschikbaar. Ten opzichte van vorige week waren er vanmiddag ook basisplaatsen voor Jay den Haan en Pepijn Doesburg.

In de openingsfase gebeurde er weinig. Jong Sparta had voornamelijk de bal, maar tot kansen kwamen de bezoekers niet. Quick Boys kwam niet veel verder dan een afstandsschot van oud-Spartaan Youssef El Kachati, die hoog over ging. De eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd was voor Jong Sparta. Mohammed Tahiri zag zijn schot via een speler van Quick Boys rakelings naast gaan. Aan de andere kant schoot ook Jeffrey Ket net naast. Hij deed dat vanuit een vrije trap.

Het zou een van de laatste keren voor rust zijn dat Quick Boys in de buurt van het doel van Murre kwam. Jong Sparta werd beter en had vanuit een hoekschop op 0-1 kunnen komen. De corner kwam uit bij Augustin Drakpe die zijn inzet op de paal zag gaan. Luttele minuten later kreeg Tahiri een nog grotere kans. Na een schitterende actie en pass zette Patrick Brouwer de aanvaller alleen voor doelman Paul van der Helm. Hij keerde het schot van Tahiri. Na dik een halfuur pakte Jong Sparta alsnog de verdiende voorsprong. Brouwer kon bij de tweede paal een lage voorzet van Gaultier Overman binnen tikken: 0-1.

Vlak na de 0-1 had Marcus Scholten de marge kunnen verdubbelen. Opnieuw werd Jong Sparta gevaarlijk uit een lage voorzet, dit keer van Delano Vianello. Scholten haalde vanaf een meter of elf uit, maar zag zijn poging via een Quick Boys-verdediger naast gaan. Op slag van rust kreeg de thuisploeg uit het niets een enorme kans. Het schot van Borg Knijnenburg miste echter kracht, waardoor Murre kon redden. Een sterker Jong Sparta zocht met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op.

Na de rust was het Quick Boys dat de eerste grote kans kreeg. El Kachati had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zag zijn poging knap gekeerd worden door Murre. Tommy Bekooij had vanuit de rebound alsnog de 1-1 kunnen maken, maar Murre en de paal voorkwamen dat. Vanaf dat moment ging Quick Boys wat opportunistischer spelen, maar tot meer kansen kwamen zij niet. Jong Sparta werd in de persoon van Achraf Madi zelf gevaarlijk. Zijn afstandsschot werd gekeerd door Van der Helm.

In de slotfase kreeg Jong Sparta meer ruimte, maar de counters die daardoor volgden werden vaak niet goed uitgespeeld. Quick Boys bleef daardoor in de wedstrijd en kwam via Kevin van Kippersluis bijna op gelijke hoogte. Zijn poging werd gepareerd door Murre. In de blessuretijd bleef de thuisploeg jagen op de gelijkmaker en die viel ook bijna. El Kachati kon vrij uithalen, maar andermaal redde Murre.

Jong Sparta hield stand en won met 0-1 van Quick Boys. Volgende week komt Excelsior Maassluis naar Het Kasteel.