fbpx
Home » Jong Sparta brengt bezoek aan regerend kampioen Katwijk

Jong Sparta brengt bezoek aan regerend kampioen Katwijk

11 november 2022 - 13:18

Voor Jong Sparta Rotterdam wacht er zaterdagmiddag een lastige uitwedstrijd. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda gaat dan op bezoek bij VV Katwijk. Om 15.30 uur gaat de bal rollen op Sportpark De Krom.

Jong Sparta is momenteel de nummer 9 van de Jack’s League. De Kasteelheren kennen een wisselend seizoen, waarin successen werden geboekt tegen onder andere De Treffers, Scheveningen en Spakenburg, maar waar het ook hard onderuit ging tegen Quick Boys en Noordwijk. Vorige week zaterdag kwam daar nog een ruime verliespartij bij. Al na 18 seconden kwam HHC Hardenberg op voorsprong bij Jong Sparta, waarna Mehmet Yüksel namens de rood-witten wat terugdeed. Uiteindelijk zat er geen resultaat in voor Jong Sparta en liep HHC uit naar een 1-4 overwinning. Zo kwam er een einde aan een reeks van vijf wedstrijden waarin Jong Sparta ongeslagen was.

Vorig seizoen was Katwijk een maatje te groot voor iedereen in de Jack’s League en werd het vrij eenvoudig kampioen. Dit seizoen is dat anders, want Katwijk is terug te vinden op een vijfde plaats. Toch is de achterstand op koploper AFC maar drie punten. Katwijk presteert voornamelijk in thuiswedstrijden goed. Zo won het in eigen huis onder meer met 7-0 van Jong Volendam en werd ook de huidige nummer 2 HHC aan de zegekar gebonden. Alleen De Treffers wist met een 0-0 gelijkspel een resultaat over te houden op De Krom. Buiten huis pakt Katwijk dan weer veel minder punten. Alleen bij Quick Boys en bij Koninklijke HFC werd er gewonnen. In Haarlem won Katwijk vorige week met 1-3.

Bij Katwijk speelt er met Levi Bouwense een oud-Spartaan. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Sparta en kwam tot 53 wedstrijden bij Jong Sparta. Op de slotdag van het seizoen 2018 / 2019 maakte Bouwense tevens zijn debuut in de hoofdmacht van Sparta. De centrumverdediger viel op bezoek bij Jong AZ 27 minuten voor tijd in. Joshua Adney vertrok afgelopen zomer na 25 wedstrijden bij Jong Sparta naar VV Katwijk. Ook Adney ontmoet dus oude teamgenoten. Jari van der Lippe speelde in de jeugdopleiding van Sparta en maakt eveneens onderdeel uit van de selectie van de regerend amateurkampioen.