Home » Jong Sparta doet zichzelf te kort met gelijkspel tegen Noordwijk

Jong Sparta doet zichzelf te kort met gelijkspel tegen Noordwijk

23 maart 2024 - 17:31

Jong Sparta Rotterdam zag vanmiddag een einde komen aan de zegereeks. Tegen vv Noordwijk bleven de Kasteelheren steken op 0-0. Jong Sparta blijft daardoor tiende in de Betnation Divisie.

De laatste weken presteert Jong Sparta met vier zeges op rij uitstekend, waardoor er voor trainer Jeff Stans weinig redenen zijn om zijn opstelling op de schop te gooien. Ten opzichte van vorige week, toen zijn ploeg met 1-4 te sterk was voor Rijnsburgse Boys, voerde de trainer toch drie wijzigingen door. De meest opvallende was de basisplaats voor Max de Ligt, die na maanden blessureleed weer fit genoeg was om vanaf minuut één op het veld te staan. Verder had Stans vanmiddag ook de beschikking over A-selectie doelman Youri Schoonderwaldt, die dan ook onder de lat stond. Daarnaast speelde Ayoub Oufkir als rechtsbuiten in plaats van Mehmet Yüksel.

De wedstrijd begon slordig in Maassluis, waarbij zowel Jong Sparta als Noordwijk veel balverlies leden. Daardoor was het ook lang wachten op de eerste kans. Die was er na 16 minuten spelen van de voet van Lucas Coopmans. De aanvaller was aan de rechterkant van het veld doorbroken en gaf een gevaarlijke voorzet. Doelman Youri Schoonderwaldt was echter attent en greep in. Niet veel later liet ook Jong Sparta zich voor het eerst zien. Marvin Young, vanmiddag spelend als rechtsback, gaf de bal scherp voor, waarna Ayoub Oufkir over kopte. De beste kans van de eerste helft was na een dik halfuur voor Noordwijk. Schoonderwaldt verloor de bal aan Emiel Wendt, maar de spits speelde de bal tijdens de onderschepping te ver voor zich uit. Daardoor was Wendt te laat om de bal nog binnen te houden en in het lege doel te schuiven.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Mischa Keemink)

In de slotfase van de eerste helft, waarbij de zoon van Bram Marbus, Ruben Marbus, binnen de lijnen was gekomen bij Noordwijk, waren de meeste kansen voor de bezoekers. Zo vond Sem van Oosten het zijnet en ging een kopbal van Teun Zethof maar rakelings over. Tussendoor kreeg Jong Sparta nog haar beste kans. Na een fraaie solo gaf Aymane Bais de bal gevaarlijk voor, maar Dano Lourens kwam een teenlengte te kort om zijn pass om te zetten in een doelpunt. Op slag van rust kwam de spits wel tot een schotkans, maar ging zijn volley rakelings naast. Daardoor bleef het in een eerste helft met weinig kansen doelpuntloos.

Na de rust was het Noordwijk dat als eerste dreigend was. Wendt gaf de bal gevaarlijk voor, maar zowel Marbus als Van Oosten konden hun voet niet achter die voorzet zetten. Aan de andere kant verzuimde Jong Sparta om op voorsprong te komen. Eerst was het Bais, die na een schitterende actie Lourens vond. De clubtopscorer van Jong Sparta zag echter Noordwijk-doelman Lars Jansen met zijn voet redde. Twee minuten later vond Jorn Triep in het strafschopgebied van de bezoekers ruimte voor het schot. De middenvelder, goed voor vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden, schoof de bal echter naast. Van Noordwijk hadden we dan al lange tijd niets gezien, al was het na ruim een uur spelen weer eens kansrijk. Jesper de Vré zag Schoonderwaldt zijn poging met veel moeite onschadelijk maken.

Het momentum lag echter bij Jong Sparta, dat via Giannino Vianello een nieuwe kans kreeg. De linksback, die voor de rust ook al eens een keer probeerde, schoot ditmaal wel tussen de palen. Jansen kon Noordwijk echter op de been houden. De sluitpost zou in het laatste kwartier vaker aan het werk gezet worden. Zo verscheen Bais na een schitterende pass van Delano Vianello alleen voor Jansen. De poging van de aanvaller was echter matig en een prooi voor de goalie. Uit de omschakeling had De Vré de 0-1 op zijn schoen, maar de aanvaller werkte de bal van dichtbij over. In de absolute slotfase probeerde Jong Sparta, mede met het inbrengen van stormram Dean Zandbergen, het nog wel, maar een echte kans bleef uit. Een andere invaller Mehmet Yüksel had nog de beste mogelijkheid, maar produceerde slechts een rolletje.

Zo bleef het bij 0-0 en ziet Jong Sparta concurrent Jong Almere verder uitlopen, dat won bij Kozakken Boys. De achterstand op nummer negen ACV Assen is twee punten. Volgende week gaat Jong Sparta op bezoek bij Koninklijke HFC.