Home » Jong Sparta en Scheveningen houden elkaar in evenwicht

Jong Sparta en Scheveningen houden elkaar in evenwicht

12 september 2020 - 18:25

Jong Sparta Rotterdam heeft zaterdagmiddag op Het Kasteel met 1-1 gelijkgespeeld tegen Scheveningen. Het was voor Jong Sparta de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Het doelpunt van Spartaanse kant kwam op naam van Sven Mijnans. Jong Sparta komt nu op twee punten uit twee wedstrijden, nadat het eerder al gelijkspeelde tegen Jong Volendam.

Beide ploegen zijn in de eerste tien minuten van de wedstrijd nog ongevaarlijk. De eerste kans van de wedstrijd is aan de kant van Scheveningen, een schot van Chovanie Amatkaryo belandt in het zijnet na een snelle counter. In de dertigste minuut is daar de eerste kans voor Jong Sparta, Marouane Afaker raakt de lat en vervolgens kan Mohammed Tahiri de rebound niet verzilveren. Nog voor rust is het Jong Sparta dat de score opent, na een fraaie actie rondt Sven Mijnans keurig af in de korte hoek van doelman Sven van der Maatsen.

In de tweede helft is het Scheveningen dat gevaarlijk uit de kleedkamer komt, al direct na rust krijgt Scheveningen een grote kans op de gelijkmaker. De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Sven Mijnans, slechts tien minuten later wordt ook de tweede gele kaart van de wedstrijd uitgedeeld, ditmaal op naam van Soares Fonseca. Hierna is het echter vooral Jong Sparta dat dreigend is en de 2-0 verdient en hier via Tahiri, Afaker en Delano Vianello ook dichtbij is, maar het slaagt er niet in de score uit te breiden.

In minuut 78 komt Scheveningen op gelijke hoogte. Een goede knal van Mike de Niet resulteert in de gelijkmaker van de wedstrijd, doelman Michael Fabrie was kansloos. Niet veel later krijgt een Scheveningen de gele kaart te zien, Levi Schwiebbe wordt op de bon gezet.

In de laatste minuut van de reguliere tijd krijgt Afaker nog een grote kans om er met de winst van door te gaan, maar zijn schot wordt net door de doelman van Scheveningen over de lat getikt. Daardoor eindigt de wedstrijd tussen Jong Sparta en Scheveningen in een gelijkspel.

Opstelling Jong Sparta: 1. Michael Fabrie, 2. Tariq Dilrosun, 3. Jeremy van Mullem, 4. Lorenzo Soares Fonseca, 5. Bradly Martis (Gaultier Overman ’77), 6. Jason Meerstadt, 7. Sven Mijnans, 8. Delano Vianello (17. Pepijn Doesburg ’81), 9. Emanuel Emegha (15. Jeremy Udenhout ’46), 10. Mohammed Tahiri, 11. Marouane Afaker.