fbpx
Home » Jong Sparta kan goede zaken doen in Haarlem

Jong Sparta kan goede zaken doen in Haarlem

29 maart 2024 - 12:44

Voor Jong Sparta Rotterdam staat er zaterdagmiddag een belangrijke wedstrijd op het programma. In Haarlem is de nummer acht van de ranglijst Koninklijke HFC de tegenstander. De aftrap op Sportpark Spanjaardslaan is om 15.30 uur.

Dit seizoen is Jong Sparta in een spannende strijd verwikkeld. De Kasteelheren moeten boven Jong Almere City FC eindigen, of in de top-9 om de play-offs voor degradatie naar de O21-competitie te voorkomen. Momenteel staat Jong Sparta tiende met vier punten achterstand op nummer vijf Jong Almere en twee punten op nummer negen ACV Assen. Koninklijke HFC, de nummer acht op de ranglijst, heeft echter ook een marge van twee punten op de Rotterdammers. Daardoor heeft Jong Sparta het in eigen hand om zich na dit weekend in het linkerrijtje van de Betnation Divisie te staan. Dat had echter vorige week al kunnen gebeuren, als Jong Sparta kreeg wat het verdiende. De formatie van trainer Jeff Stans was namelijk zeker in de tweede helft beter dan v.v. Noordwijk, maar benutte haar kansen niet. Daardoor bleef het in Maassluis steken op een 0-0 gelijkspel. Dat was enigszins verrassend, omdat Jong Sparta in de afgelopen weken vier zeges op rij boekte.

HFC kende een goede seizoenstart met tien punten uit de eerste vier wedstrijden. Ook hierna sprokkelde ‘The Good Old’ her en der punten, maar zakte het wel weg uit de top van de Tweede Divisie. Desalniettemin waren er voor de winterstop nog mooie zeges op AFC (1-3) en Rijnsburgse Boys (4-0). Ook na de winterstop laten de wit-blauwen goede dingen zien. Eind januari leed het haar enige nederlaag van 2024. Dat gebeurde op bezoek bij koploper Spakenburg (2-1). Zeker in de laatste vijf wedstrijden behaalde HFC veel punten. Die reeks begon met een klinkende 3-0 zege op ADO’20, gevolgd door een knap gelijkspel op bezoek bij De Treffers (1-1). Hierna stuntte de Haarlemmers tegen VV Katwijk (2-0) en won het van SVV Scheveningen met 1-0. Vorige week nam HFC de drie punten mee uit Rijnsburg. Cas Dijkstra en Robin Eindhoven maakten de doelpunten in de 0-2 overwinning.

Winnen in Haarlem lukte Jong Sparta nog nooit. Van de zes keer dat de rood-witten daar op bezoek gingen, boekte het alleen de eerste keer een resultaat. Dankzij een goal van Ragnar Ache werd het 1-1. Vorig seizoen was Jong Sparta lang dicht bij een nieuw gelijkspel op Sportpak Spanjaardslaan. De goal van Joas Kors kwamen de rood-witten echter niet meer te boven. Eerder dit seizoen rekende Jong Sparta wel af met HFC. Dean Zandbergen was met twee doelpunten de matchwinnaar in de 4-1 overwinning. De andere goals kwamen van de voet van Dano Lourens en Jorn Triep.

Voor Mehmet Yüksel is een uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC een terugkeer op bekend terrein. De aanvaller speelde 35 wedstrijden in het eerste elftal van de oudste club van Nederland.

Mehmet Yüksel speelt morgen op vertrouwde grond. (Foto: Carla Vos).