Home » Jong Sparta met grote overwinning de winterstop in

Jong Sparta met grote overwinning de winterstop in

14 december 2019 - 17:40

Op een koud en winderig Kasteel heeft Jong Sparta Rotterdam vandaag de eerste seizoenshelft afgesloten met een 6-2 overwinning op ASWH.

De eerste helft werd meteen duidelijk dat hekkensluiter ASWH met de intentie kwam om drie punten mee te nemen op Het Kasteel. Al gauw resulteerde dit in een doelpunt van Sam van de Kreeke. In eerste instantie redde doelman Michael Fabrie nog tweemaal knap, bij de derde inzet kon hij het doelpunt niet voorkomen: 0-1.

Reageren op de achterstand deed Jong Sparta niet in de eerste helft. Slechts een schotje van Karim Loukili en een scherpe vrije trap van Ayoub Boukhari, die bijna werd binnengeschoten door een ASWH-speler waren de grootste wapenfeiten van de Rotterdammers. Het was zelfs ASWH dat op zoek bleef naar een tweede treffer en deze ook wist te maken. Clarence Bijl schoot een goede voorzet uitstekend in de kruising, waardoor Jong Sparta met een 0-2 voorsprong de rust in ging.

Vlak voor rust en in de rust heeft trainer Jeroen Rijsdijk gewisseld en enkele wijzigingen doorgebracht in het elftal, die direct de aanvallende intenties voor de tweede helft zichtbaar maakte. Binnen een kwartier maakte de beloften twee uitstekende goals via Gianni dos Santos en Boyd Reith. Vijf minuten later, in minuut 65 was de comeback compleet toen Brad van Hoeven na uitstekend voorwerk van Abdallah Aberkane kon binnenschuiven.

Na de comeback mocht Boyd Reith nog aantekenen voor zijn tweede treffer, wist Karim Loukili het net nog te raken en bepaalde Darwin Heuvelman de eindstand op 6-2.