Home » Jong Sparta komt te laat op gang en verliest van Excelsior Maassluis

Jong Sparta komt te laat op gang en verliest van Excelsior Maassluis

20 mei 2023 - 17:40

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag verloren van Excelsior Maassluis. De rood-witten maakten het na een 3-0 achterstand nog wel spannend, maar kwamen niet verder terug dan 3-2. Jerrel Hak en Constantijn Schop scoorden namens Jong Sparta.

Voor Jong Sparta stond vanmiddag haar laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma, al zal het meer als een thuiswedstrijd voelen. Dit seizoen speelt Jong Sparta al haar thuiswedstrijden op het sportcomplex van competitiegenoot Excelsior Maassluis, waardoor Sportpark Dijkpolder geen onbekend terrein is voor de ploeg van trainer Geert Arend Roorda. Vandaag speelde Jong Sparta op papier uit en deed dat met twee wijzigingen. Elias Hoff Melkersen was er vanmiddag niet bij, maar daarvoor in de plaats keerde Dano Lourens terug. Hij stond in de spits. Verder kon Roorda ook gebruik maken van Patrick Brouwer, wat ten kostte ging van Rayvien Rosario.

Na vijf minuten was Excelsior Maassluis al dicht bij de openingstreffer. Nadat een paar minuten daarvoor Jong Sparta geen strafschop kreeg na een twijfelachtige overtreding op Patrick Brouwer, ging de bal aan de andere kant wel op de stip. Voor Pieter Langedijk was dat het moment om zijn ploeg, die de punten in strijd voor lijfsbehoud goed kan gebruiken, bij de hand te nemen. Doelman Ishan Kort hielp echter niet mee en stopte de strafschop via de paal. Vijf minuten later kreeg Langedijk na een schitterende lange bal van Kevin Dercks een nieuw mogelijkheid. De oud-Spartaan schoot voorlangs.

Jong Sparta had veel de bal, maar kwam nauwelijks tot kansen. Na ruim twintig minuten zorgde Mike Frimpong voor het eerste schot op doel van de Kasteelheren, al had Excelsior Maassluis-goalie Tom Boks daar geen enkel probleem mee. Het was de thuisploeg dat de betere kansen kreeg. Zo bracht Redouan Omar Ouali zijn teamgenoot Baset Moshtaq in stelling, maar schoot hij ruim over. Na een halfuur spelen was het alsnog raak voor Excelsior Maassluis. Ouali haalde van ongeveer dertig meter afstand uit, waarna Kort zich verslikte in het afstandsschot. De bal ging onder hem door, wat de 1-0 betekende voor Excelsior Maassluis.

Het schudde Jong Sparta wel wakker dat via Farouq Limouri al een speldenprikje uitdeelde. In de slotfase van de eerste helft kreeg het betere kansen. De man in vorm Mehmet Yuksel schoot vanuit een vrije trap rakelings over, waarna twee minuten later een gevaarlijke voorzet van Jay den Haan bijna voor een eigen doelpunt zorgde aan de kant van Excelsior Maassluis. Boks kon dat voorkomen. Uiteindelijk was in de laatste seconde van de eerste helft Excelsior Maassluis het dichtst bij een doelpunt. Langedijk bereikte uit de omschakeling Ouali, die op de lat schoot. Daardoor zocht Jong Sparta met een 1-0 achterstand de kleedkamer op.

In de tweede helft werd Jerrel Hak binnen de lijnen gebracht om tot meer kansen te komen. Na een schitterende steekpass van Brouwer kreeg de spits ook de eerste kans van de tweede helft. De bal ging echter recht op Boks af. Aan de andere kant benutte Excelsior Maassluis wel haar eerste mogelijkheid na de rust. Een lange bal kwam terecht bij Langedijk die goed afdrukte: 2-0. Hierdoor werd de opgave voor Jong Sparta alleen maar moeilijker al kreeg het via een andere invaller Rayvien Rosario wel een serieuze kans op de aansluitingstreffer. De aanvaller schoot na een mooie actie echter recht op Boks af.

Jong Sparta, dat wat meer risico’s ging nemen, kreeg een kwartier voor tijd de deksel op de neus. Uit een hoekschop van Ouali kopte Bram Wennekers de 3-0 tegen de touwen. Een snel antwoord hadden de Rotterdammers via Hak wel kunnen geven. De aanvaller ging alleen op Boks af, maar plaatste de bal naast. Aan de andere kant kopte Tobias Kleijweg uit een vrije trap ook niet op doel.

In de 84e minuut wist Jong Sparta toch nog op het scorebord te komen. Dat gebeurde met dank aan de invallers, want Constantijn Schop bracht Hak in kansrijke positie. Hij drukte goed af en tekende hiermee voor de 3-1. Zes minuten later maakte Jong Sparta het helemaal spannend door voor de 3-2 te zorgen. Augustin Drakpe legde de bal terug op Constantijn Schop, die met een fraaie uithaal de aansluitingstreffer maakte. Bijna maakte Jong Sparta diep in de blessuretijd de comeback helemaal compleet. Brouwer kreeg van dichtbij een kopkans, maar Boks tikte de bal uit de hoek.

Daardoor kwam Jong Sparta te laat op gang en verloor het met 3-2 van Excelsior Maassluis. Volgende week sluiten de rood-witten het seizoen af tegen Kozakken Boys.