fbpx
Home » Jong Sparta op herkansing in Almere

Jong Sparta op herkansing in Almere

21 november 2023 - 10:54

Jong Sparta Rotterdam gaat vanavond opnieuw op bezoek bij Jong Almere City FC. Op 30 september verloren de Kasteelheren met 1-0 bij hun directe concurrent, maar later werd deze wedstrijd ongeldig verklaard. De aftrap op veld 4 van het FBK Sportpark is om 19.30 uur.

Eind september ging Jong Sparta dus met een minimaal verschil onderuit tegen Jong Almere. Een kleine twee weken later ging er echter een streep door dit duel. Bij Jong Almere City was er een speler opgesteld, die niet speelgerechtigd was. Spelers van een beloftenploeg die ouder dan 23 jaar zijn mogen namelijk niet meedoen aan competitiewedstrijden in de Tweede Divisie. Daardoor moest deze wedstrijd opnieuw worden gespeeld. Vanavond zal Jong Sparta met meer vertrouwen afreizen dan destijds, toen de ploeg van trainer Jeff Stans onderaan bungelde. Inmiddels staat Jong Sparta namelijk tiende, al kwam er afgelopen zaterdag een einde aan een reeks van vijf wedstrijden, waarin de rood-witten ongeslagen waren. Max de Ligt zette Jong Sparta nog wel op een 0-1 voorsprong tegen koploper Spakenburg, dat uiteindelijk met 3-1 won. Doordat de Rotterdammers hiervoor viermaal op rij wonnen en gelijkspeelde tegen AFC, hoeft het niet in de war te raken van deze nederlaag.

Jong Almere City is de enige concurrent in de Betnation Divisie voor Jong Sparta. De onderste beloftenploeg kan namelijk degraderen naar de O21 competitie, tenzij zowel Jong Sparta, als Jong Almere in de top-9 eindigt. Momenteel is de voorsprong van Jong Sparta op Jong Almere vier punten, al moet ‘Ally’ ook de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Lisse opnieuw spelen. Ook bij Jong Almere zit het met het vertrouwen goed. In de laatste zes wedstrijden verloor de formatie van voormalig Spartaspeler en jeugdtrainer Danny Schenkel slechts één keer en dat was op bezoek bij Spakenburg. Begin november was Jong Almere nog knap te sterk voor Quick Boys (2-0), waarna een gelijkspel bij GVVV volgde (0-0). Afgelopen zaterdag versloeg Jong Almere promovendus ADO’20 met 4-1. Pim Lukassen was met twee doelpunten het goudhaantje.

Jong Almere en Jong Sparta zaten in het seizoen 2018 / 2019 eveneens samen in de Tweede Divisie. Jong Sparta won beide wedstrijden. Op Het Kasteel werd het 3-0 door doelpunten van Halil Dervisoglu, Ilias Alhaft en Youri de Winter. In Almere zorgde Sven Mijnans al snel voor de 0-1, waarna het slotakkoord kwam van Joshua Sanches.

Danny Schenkel is sinds dit seizoen de hoofdtrainer van Jong Almere City. De voormalig verdediger speelde 95 wedstrijden voor Sparta en stond vorig seizoen nog aan het roer bij Sparta O18. In Eja Dakriet speelt er bij Jong Almere ook nog een voormalig jeugdspeler van Sparta.

Op 30 september verloor Jong Sparta met 1-0 bij Jong Almere City, vanavond mogen de Kasteelheren op herkansing. (Foto: Pro Shots)