Home » Jong Sparta Rotterdam deelt de punten met VVSB

Jong Sparta Rotterdam deelt de punten met VVSB

08 april 2018 - 16:58

Jong Sparta heeft op Het Kasteel een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. In de eerste helft zagen 502 bezoekers de thuisploeg, door goals van Ayoub Boukhari en Ragnar Ache, nog een 2-0 voorsprong pakken. In het tweede bedrijf werd deze voorsprong verspeeld en eindigde het duel in 2-2.

De beloftenploeg van Sparta begon sterk aan het duel en drukte dit overwicht al na twee minuten uit in een voorsprong. Halil Dervisoglu slalomde door de verdediging van de bezoekers en gaf Ayoub Boukhari een niet te missen kans. Ruim een kwartier later werd deze voorsprong verdubbeld toen Ragnar Ache in vrije positie de bal hard tegen de touwen schoot. In de periode die hierop volgde kregen beide ploegen meerdere kansen, echter werden deze door zowel de thuis- als uitploeg niet verzilverd.

Na de theepauze kwamen de bezoekers uit Noordwijkerhout sterk uit de kleedkamer, wat resulteerde in enkele kansen. In eerste instantie werd er nog van zo’n twee meter van de doellijn gemist maar een paar minuten later was het alsnog raak. VVSB-aanvaller Guido Pauw werkte een vrije trap van dichtbij binnen. Door deze aansluitingstreffer kwam het geloof terug bij VVSB en zakte het vertrouwen van de thuisploeg. Het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker viel. Een counter werd genadeloos afgestraft door Tommy Bekooij. Met nog een kwartier te spelen gingen beide ploegen op de aanval, wat nog leidde tot enkele kansen, die aan beide zijden niet werden afgerond. Door het gelijkspel blijft de ploeg van trainer Frank van Kempen op de elfde plek staan.

Klik hier voor een fotoreportage van het duel.