Home » Jong Sparta slaat weer toe in blessuretijd; Kasteelheren pakken punt tegen Quick Boys

11 mei 2024 - 17:53

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag weer in blessuretijd een cruciaal doelpunt gemaakt. Max de Ligt bezorgde de Kasteelheren met een late treffer één punt. Daardoor eindigde de wedstrijd tegen Quick Boys in 2-2.

Zoals bekend moet Jong Sparta aan het einde van het seizoen bij de eerste negen eindigen of boven Jong Almere City FC staan om de Play-offs voor degradatie naar de O21 Divisie te ontlopen. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Quick Boys bezette Jong Sparta de zevende plaats en stond het daarnaast met één punt meer ook boven Jong Almere, waarmee het aan meerdere eisen voldeed. Ten opzichte van vorige week, toen Jong Sparta op spectaculaire wijze met 3-4 won van VV Katwijk, voerde de van een schorsing terugkerende hoofdtrainer Jeff Stans vier wijzigingen door. Kaylen Reitmaier was er vandaag namelijk niet bij, waardoor Dylan Tevreden onder de lat stond. Verder kreeg Jay den Haan de voorkeur boven Marvin Young en verving Dano Lourens de afwezige Jesse Bal in de spits. Tot slot deed Hamza el Dahri vanmiddag weer eens mee bij Jong Sparta. De middenvelder stond logischerwijs ook in de basis, waardoor Dylan van Wageningen op de bank begon. Naast Van Wageningen zagen we onder meer ook Delano Vianello, Dean Zandbergen en Marvin Young op de bank, waardoor Stans over een sterke selectie beschikte. Voorafgaand aan de warming-up werden huidig Quick Boys-spelers Marcus Scholten en Jason Meerstadt nog bedankt voor hun inspanningen bij Sparta. Het duo kreeg uit de handen van teammanager Arjan Moesman de bijbehorende schaal overhandigd.

Tekst gaat verder onder foto.

De eerste tien minuten waren voor Jong Sparta, waarin het een dot van een kans kreeg. Mehmet Yüksel onderschepte namelijk een terugspeelbal van Ivailo Staal. De aanvaller strafte deze blunder echter niet af, want de aanvaller stuitte vervolgens op doelman Paul van der Helm. Het zou achteraf een van de weinige kansen zijn geweest voor Jong Sparta, want na een matige start domineerde Quick Boys de eerste helft. Het duurde tot de 22e minuut tot de blauw-witten ook daadwerkelijk tot een kans kwamen, maar dat was wel direct een grote. Guus Offerhaus legde de bal terug op Koen Blommestijn, die van dichtbij de 0-1 kon maken. Dylan Tevreden voorkwam dat echter met een knappe reflex. Niet veel later had de doelman opnieuw een goede reactie in huis. Ditmaal op de poging van Sem van Duijn die van richting veranderd werd.

Zo hield Tevreden met twee prima reddingen Jong Sparta op de been, maar hadden de gastheren het wel lastig met Quick Boys. In de 37e minuut leken de bezoekers dan ook op weg naar de openingsgoal, toen er een vrije schotkans was voor Nick Broekhuizen. De aanvaller produceerde echter niet meer dan een rolletje, die voor Tevreden was. Aan de andere kant kwam Rayvien Rosario na een knappe solo nog gevaarlijk voor het doel van Quick Boys. Zijn schot ging echter hoog over, waardoor we met een 0-0 ruststand de kleedkamer leken op te zoeken. Niks was echter minder waar, want Quick Boys gaf Jong Sparta een koekje van eigen deeg. Nadat de Kasteelheren vorige week zelf twee keer in blessuretijd scoorde, deed de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden dat nu. Eerst was het Van Duijn, die na een doorgeschoten voorzet Broekhuizen bereikte. De aanvaller bleef rustig en tekende bij het ingaan van de blessuretijd voor de 0-1. Twee minuten later kopte Blommestijn uit een hoekschop Quick Boys naar een 0-2 voorsprong.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Mischa Keemink)

Daardoor leek Jong Sparta de wedstrijd in de slotfase van de eerste helft helemaal weg te geven en moest het in de tweede helft in de achtervolging. De eerste kans na rust was echter voor Quick Boys. Een lage voorzet van Chima Bosman kwam namelijk terecht bij Van Duijn, die niet genoeg kracht achter zijn inzet kon zetten. Daardoor had Tevreden weinig moeite om diens schot te keren. Vijf minuten later kreeg Jong Sparta ook een serieuze kans. De voorzet van Giannino Vianello was op maat voor Dano Lourens, maar de spits vond bij de tweede paal Van der Helm op zijn weg. Even later had Jay den Haan de 1-2 op zijn schoen. Dankzij een goede combinatie met Hamza el Dahri kon de rechtsback uithalen, maar zijn poging ging voorlangs. Aan de andere kant eindigde het schot van Broekhuizen ook niet tussen de palen. Na dik een uur spelen, maakte Jong Sparta echter alsnog de aansluitingstreffer. Lourens tikte de bal handig door naar Jorn Triep, die met een verdekt schot voor de 1-2 tekende.

Het scheelde weinig of de marge was binnen no-time weer twee. Blommestijn worstelde zich langs Max de Ligt en kwam ook tot een schot. Tevreden maakte zich echter breed en voorkwam een tweede doelpunt van de spits. Hierna gebeurde er lange tijd niet veel. Met het inbrengen van onder meer stormram Dean Zandbergen probeerde Jong Sparta wat meer kansen te creëren. Veel verder dan een gevaarlijke voorzet van Den Haan kwamen de Kasteelheren lange tijd niet, al scoorde Zandbergen nog wel. Voorafgaand aan zijn goal, werd hij echter teruggefloten omdat hij een overtreding had gemaakt. Namens Quick Boys was Leonard de Beste nog dicht bij de 1-3, maar hij kopte over. Vier minuten voor de officiële speeltijd verstreken was, kwam er eindelijk een gevaarlijk moment voor het doel van Van der Helm. Invaller Luuk Admiraal zocht de verre hoek, maar plaatste de bal net naast. In de zeven minuten blessuretijd ging het slotoffensief van Jong Sparta verder, maar veel meer dan een poging van El Dahri leverde dat niet op, totdat de 97e minuut aanbrak. Quick Boys kreeg de bal uit een hoekschop niet weg, waarna De Ligt binnen schoot: 2-2! Na die gelijkmaker drong Quick Boys nog wel aan, maar Jong Sparta trok de gelijke stand met pijn en moeite over de streep.

Zo boekte Jong Sparta net als vorige week weer een resultaat door een goal in blessuretijd. Door dit punt blijven de rood-witten zevende met nog altijd één punt voorsprong op Jong Almere en drie op nummer tien Koninklijke HFC. Jong Sparta speelt nog twee wedstrijden dit seizoen, de eerste daarvan is volgende week tegen Excelsior Maassluis.