fbpx
Home » Jong Sparta speelt in doelpuntrijk duel gelijk tegen Excelsior Maassluis

Jong Sparta speelt in doelpuntrijk duel gelijk tegen Excelsior Maassluis

26 november 2022 - 16:47

Voor Jong Sparta en Excelsior Maassluis stond er een bijzonder duel op het programma. Jong Sparta speelt namelijk al haar thuiswedstrijden dit seizoen op het sportcomplex van Excelsior Maassluis en die mochten zij ‘ontvangen’ vanmiddag. Zo zal het voor Excelsior Maassluis meer als een thuiswedstrijd voelen, maar speelt Jong Sparta op papier thuis.

Trainer Geert Arend Roorda deed dat met twee wijzigingen ten opzichte van de 1-0 overwinning op Koninklijke HFC vorige week. Ishan Kort raakte geblesseerd in dat duel en ligt er voorlopig uit. Joey Koorevaar is zijn vervanger. Dylan van Wageningen is weer terug. De rechtsback speelde in de plaats van Jay den Haan. Voor de rest zijn het dezelfde namen tegen de nummer 8 van de Jack’s League.

Jong Sparta kreeg na tien minuten de eerste mogelijkheid. Mehmet Yuksel kwam vanaf de rechterkant naar binnen, maar krulde de bal net naast. Eén minuut later scoorde Excelsior Maassluis uit hun eerste mogelijkheid wel. Oud-Spartaan Pieter Langedijk mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot deze over de muur in het doel binnen: 0-1. Een valse start voor Jong Sparta, dat daarna wel sterker werd. Eerst was Excelsior Maassluis nog dicht bij de 0-2, maar goed verdedigend werk van Augustin Drakpe voorkwam dat. In de 17e minuut was het voor Jong Sparta wel raak. Achraf Madi legde de bal terug op Jerrel Hak die Jong Sparta op gelijke hoogte schoot: 1-1.

Zo zat Jong Sparta weer helemaal in de wedstrijd en werd het alleen maar beter. Excelsior Maassluis kwam nauwelijks meer van eigen helft af en zag Jong Sparta twee grote kansen krijgen, die beide aan Garden besteed waren. Eerst zag de spits zijn intikkertje op aangeven van Hak knap gekeerd worden door Boks. De goalie had een aantal minuten later ook een antwoord op een nieuwe poging van Garden, die door goed voorbereidend werk van Van Wageningen onstond. Boks kreeg bij die redding wel hulp van de paal. Na ruim een halfuur kwam Jong Sparta alsnog terecht op voorsprong. Yuksel schoot overtuigend binnen en zette daarmee de 2-1 op het scorebord. Nog voor de rust werd het ook 3-1. Yuksel was dit keer de aangever en Garden tikte bij de tweede paal binnen.

Jong Sparta was een paar maatjes te groot voor Excelsior Maassluis en leek in de tweede helft aan het doelsaldo te kunnen werken. Het was echter Excelsior Maassluis dat razendsnel scoorde. Uit een vrije trap kopte Gabri Urbanus hard raak, waardoor het al snel 3-2 was. Toch leek het er niet op dat Jong Sparta direct in de problemen zou komen. Garden kreeg na een diepe pass van Van Wageningen zelfs een enorme kans op de 4-2, maar stuitte op Boks.

Excelsior Maassluis bleef in de wedstrijd en sloeg na iets meer dan een uur spelen toe. Langedijk kreeg de bal voor zijn voeten en haalde uit. In het doel haalde Drakpe de bal nog wel weg, maar volgens de grensrechter was de bal volledig over de lijn, waardoor de Tricolores de stand weer gelijk trokken.

Vervolgens was Jong Sparta het kwijt en lag het momentum bij Excelsior Maassluis. Calvin Tureaij kon na 68 minuten te makkelijk door te verediging van Jong Sparta komen en speelde Vincent van den Berg aan. De invaller schoot echter recht op Koorevaar af.

Met nog een kwartier te gaan bleef Excelsior Maassluis de overhand houden. Jong Sparta probeerde er uit de omschakeling wel uit te komen, maar werd niet gevaarlijk. Tureaij nam met een hard schot zelfs Koorevaar onder vuur, maar die redde in de korte hoek. Drie minuten later was Koorevaar wel kansloos op een afstandsschot van Langedijk, maar bracht de paal redding. In de rebound schoot Luivienno Statia op de andere paal.

Zo kwam Jong Sparta goed weg en leek in de slotfase één punt nog het hoogst haalbare. In de 84e minuut was het Dave van Delft die de 3-4 op zijn schoen had liggen, maar hij produceerde uiteindelijk een rolletje die eenvoudig voor Koorevaar was. Excelsior Maassluis bleef jagen op de 3-4 en kreeg in de extra tijd daar nog een kans op. Ilano Silva Timas schoot over. Ook Jong Sparta kreeg in de persoon van Gaultier Overman nog een mogelijkheid, maar Boks voorkwam de 4-3.

Zo bleef het bij 3-3 en gaf Jong Sparta een 3-1 voorsprong weg. Volgende week gaan de mannen van Geert Arend Roorda op bezoek bij Kozakken Boys.

Opstelling Jong Sparta:
Joey Koorevaar, Dylan van Wageningen (72. Lorenzo van Kleef), Farouq Limouri (81. Constantijn Schop), Augustin Drakpe, Gaultier Overman, Jason Meerstadt, Mehmet Yuksel (72. Mike Frimpong), Delano Vianello, David Garden (60. Dano Lourens), Achraf Madi, Jerrel Hak (72. Rayvien Rosario)

Bekijk hier de samenvatting van Jong Sparta – Excelsior Maassluis:

https://eyecons.com/videos/excelsior-maassluis-toont-veerkracht-jong-sparta-rotterdam-vs-excelsior-maassluis-jacks-league-2223-20008