fbpx
Home » Jong Sparta speelt ‘uitwedstrijd’ tegen Excelsior Maassluis

Jong Sparta speelt ‘uitwedstrijd’ tegen Excelsior Maassluis

19 mei 2023 - 12:44

In de Jack’s League staan er nog twee wedstrijden op het programma voor Jong Sparta Rotterdam. Beide wedstrijden worden in Maassluis gespeeld, omdat Jong Sparta dit seizoen al haar thuiswedstrijden afwerkt op Sportpark Dijkpolder. Zaterdagmiddag zijn de Rotterdammers de op papier uitspelende ploeg tegen de eigenaar van het sportcomplex; opleidingspartner Excelsior Maassluis. De aftrap is om 15.30 uur.

Jong Sparta is de laatste weken goed op dreef, met twee schitterende zeges tegen topploegen. Eerst spatte dankzij de Kasteelheren de titeldroom van HHC Hardenberg uiteen. Jong Sparta versloeg ‘Het Tweede Oranje’ met 1-3. Twee weken geleden stuntte Jong Sparta nogmaals. VV Katwijk kreeg in een spektakelstuk klop van de ploeg van trainer Geert Arend Roorda. Het werd uiteindelijk 5-3 voor Jong Sparta, waardoor Katwijk het kampioenschap niet meer in eigen hand heeft. Vorige week reisde Jong Sparta dan ook met veel vertrouwen af naar Haarlem voor een ontmoeting met Koninklijke HFC. Op een moeilijk bespeelbaar veld gingen de rood-witten echter met 1-0 onderuit. Daardoor blijft Jong Sparta 11e in de Jack’s League, al is een eindklassering in het linkerrijtje nog mogelijk.

Voor Jong Sparta staat er dus niet heel veel méér op het spel dan zo hoog mogelijk eindigen. Voor Excelsior Maassluis is dat wel het geval. De Tricolores staan 15e, wat normaalgesproken genoeg is voor handhaving op het hoogste amateurniveau van Nederland. Momenteel is dat echter niet het geval, omdat Jong FC Volendam 17e staat en niet kan degraderen naar de Derde Divisie. Zij worden teruggezet naar de Onder 21 competitie. Hierdoor is de nummer 15, net als de nummer 16, veroordeeld tot nacompetitie voor promotie degradatie. Excelsior Maassluis zette vorige week wel een grote stap naar directe handhaving. De ploeg van trainer Steye Jacobs won met 3-1 van het al gedegradeerde OFC en nadert nummer 14 TEC nu op één punt.

Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd van Jong Sparta tegen Excelsior Maassluis in een 0-2 overwinning. Een prachtgoal van Patrick Brouwer brak de ban, waarna Marouane Afaker voor het slotakkoord zorgde. Eerder dit seizoen vermaakten Jong Sparta en Excelsior Maassluis het publiek op Sportpark Dijkpolder. Excelsior kwam al snel op voorsprong, maar vervolgens ging een veel sterker Jong Sparta dankzij goals van Jerrel Hak, Mehmet Yuksel en David Garden met een 3-1 voorsprong rusten. In de tweede helft gaf de ploeg van trainer Geert Arend Roorda de drie punten echter alsnog uit handen en eindigde de wedstrijd in 3-3.

Voor veel Spartanen zal Pieter Langedijk een bekende naam zijn. De aanvaller, goed voor 34 wedstrijden in het eerste bij Sparta, speelt momenteel voor Excelsior Maassluis. Met Kevin Ringeling en Darwin Heuvelman spelen er bij Excelsior Maassluis nog twee spelers, die bij Jong Sparta speelden. Calvin Tureaij, Remo de Vroege en Kaylan Muis maakten in het verleden deel uit van de jeugdopleiding van Sparta.