Home » Jong Sparta te sterk voor Achilles ’29

Jong Sparta te sterk voor Achilles ’29

17 februari 2018 - 22:24

Jong Sparta heeft drie punten kunnen bijschrijven na een bezoek bij hekkensluiter Achilles’29. Het leidde riant voor rust, door onder andere een sterk optreden van Halil Dervisoglu, en gaf dit in de tweede helft niet weg.

Het publiek hoefde maar zes minuten te wachten voordat zij het eerste doelpunt konden aanschouwen. Jong Sparta-spits Halil Dervisoglu was scherp in het zestienmetergebied en schoot de bal koel binnen. Een minuut later herhaalde hij dit kunstje waardoor de beloftenploeg al snel op rozen zat. De thuisploeg, die tot nu toe een tegenvallend seizoen beleeft, kreeg halverwege de eerste helft een uitgelezen kans om terug in de wedstrijd te komen maar faalde hierin. Lorenzo Soares Fonseca, die zijn mannetje stond centraal achterin, faalde niet toen hij vogelvrij stond bij een corner en zorgde zo voor een 0-3 ruststand.

De tweede helft was leuker voor het thuispubliek in Groesbeek, want Achilles’29 legde meer strijd in het spel en dit zorgde voor enkele kansen. Toch waren het wederom de bezoekers die zich nadrukkelijker op het scorebord meldden. Nummer tien Ayoub Boukhari mocht aanleggen van randje zestien en krulde de bal keurig om Achilles’29 doelman Desney Royendijk. Het bleek voor de thuisploeg het startsein om alles of niets te gaan spelen en dit resulteerde al snel in een penalty voor ze, die benut werd door Niels Willems. De 2-4 viel tien minuten voor tijd ook nog. Voor de hekkensluiter echter bleek dit echter te laat om de overwinning voor Sparta echt in gevaar te brengen.