Home » Jong Sparta treft Koninklijke HFC zondag

Jong Sparta treft Koninklijke HFC zondag

vrijdag 12 april 2019 - 13:40

Voor Jong Sparta Rotterdam staat aanstaande zondagmiddag een belangrijke uitwedstrijd op het programma, als het op bezoek gaat bij de Koninklijke HFC. De Haarlemmers staan zesde op de ranglijst.

Jong Sparta zag afgelopen weekend de achterstand op Jong Vitesse vergroot worden tot zes punten, door de zege die de Arnhemse beloftenploeg boekte tegen HHC Hardenberg. Jong Sparta had lang uitzicht op drie punten, maar de bezoekers uit Scheveningen kwamen in de slotfase op gelijke hoogte. Wel heeft het een wedstrijd minder gespeeld dan Jong Vitesse.

Toen HFC eerder dit seizoen tegen Jong Sparta aantrad, kwam het twee keer op voorsprong en leek het ook aan het langste eind te trekken. Elayis Tavsan kon dit met twee treffers voorkomen, waarvan de laatste tot de blessuretijd op zich liet wachten, toen hij een vrije trap fantastisch tegen de touwen schoot (2-2).  HFC staat middenin de enorme middenmoot die de Tweede Divisie rijk is, waarin de nummer 3 slechts vier punten meer verzamelde dan de nummer 8. Als het wil klimmen op de ranglijst, zal het dus zondag in eigen huis moeten winnen van Jong Sparta.