Home » Jong Sparta verliest onnodig van IJsselmeervogels

Jong Sparta verliest onnodig van IJsselmeervogels

16 februari 2019 - 17:59

Jong Sparta is er niet in geslaagd de drie punten op Het Kasteel te houden in het duel tegen IJsselmeervogels. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk keek na een uur spelen tegen een 0-3 achterstand aan. Ondanks een late 1-3 van Ayoub Boukhari en een aantal grote mogelijkheden in de slotfase, werd de overwinning voor de bezoekers niet in gevaar gebracht.

Op een zonnig Kasteel waar zo’n 500 supporters op de tribune zaten, was de eerste kans van het duel voor de bezoekers. Danny van den Meiracker probeerde het rechtstreeks uit een vrije trap maar zag zijn inzet worden gepareerd door een alerte Michael Fabrie. Niet veel later zorgde dezelfde IJsselmeervogels-spits echter alsnog voor dat hij op het scorebord kwam. Na een strakke corner kon de lange aanvaller van dichtbij binnen koppen. Na een half uur spelen kon Van den Meiracker zijn doelpuntenproductie verdubbelen vanaf de penaltystip, ware het niet dat Michael Fabrie zijn penalty knap keerde.

In de tweede helft liepen de bezoekers uit Spakenburg snel uit naar een 0-3 voorsprong. Een penalty zorgde voor de 0-2 en kort daarna kopte Van den Meiracker zijn tweede van de middag binnen. Het was daarna tevens een startschot voor de beloftenploeg van Sparta om alles of niets te spelen. Binnen een kwartier tijd kregen alle Jong Sparta-aanvallers een 100%-mogelijkheid om hun ploeg terug de wedstrijd in te schieten echter faalden zij jammerlijk. De 1-3 in de laatste minuten van Ayoub Boukhari was er één slechts voor de statistieken.

Opstelling: Fabrie, De Winter (46. Sanches), Bouwense, Van Unen, Heuvelman, Abdullahi, Dos Santos (61. El Kachati), Mijnans, Ache, Boukhari en van Hoeven.