Home » Jong Sparta verliest in blessuretijd

Jong Sparta verliest in blessuretijd

17 november 2019 - 16:31

Alhoewel Jong Sparta mocht aftrappen was het direct gevaarlijk voor het doel van Sparta-keeper Michael Fabrie. Oud-Spartaan Kenny Teijsse kon na 50 seconden speeltijd richting het doel koppen, maar zijn inzet werd gekeerd door Fabrie. Het duurde tot de 20e minuut voordat Jong Sparta gevaarlijk werd. Mo Tahiri schoot echter recht op keeper Zonneveld waardoor het 0-0 bleef. Namens de Amsterdammers was Grootfaam met een indraaiende voorzet gevaarlijk die bij de tweede paal nog door Fabrie werd gekeerd. Voor scheidsrechter Vos was er behalve een gele kaart voor Jason Meerstadt geen reden om veel tijd toe te voegen aan de eerste helft die in 0-0 eindigde.

Na de rust duurde het een kwartier voordat Jong Sparta de grootste kans kreeg. Een uitstekende combinatie zorgde ervoor dat Tahiri in scoringspositie kwam, hij speelde echter af op Loukili, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper van AFC. Vlak voor de 70e minuut van de wedstrijd kwam AFC op voorsprong. Uit een corner kopte Ignacio raak. Drie minuten later had Jong Sparta het antwoord al klaar. Nadat eerst de paal werd geraakt was het Brad van Hoeven die uit de rebound scoorde en de 1-1 op het scorebord bracht.

Waar de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen werd het vanaf de 90e minuut toch weer spannend. Eerst scoorde Joshua Sanches, maar vanuit buitenspelpositie. In de tegenaanval kreeg AFC een vrije trap en die werd benut door de thuisclub waardoor Jong Sparta in de blessuretijd alsnog verloor.

Basisopstelling Jong Sparta: Fabrie, Reith, Aberkane, Bouwense, Heuvelman, Meerstadt, van Hoeven, Sanches, Tahiri, Mijnans, Loukili