Home » Jong Sparta verliest van HHC Hardenberg

Jong Sparta verliest van HHC Hardenberg

10 oktober 2020 - 16:22

Op sportpark De Boshoek waren maximaal 60 mensen aanwezig bij het duel in de Tweede Divisie tussen HHC Hardenberg en Jong Sparta Rotterdam. Het zijn normaal de duels waarvoor Jong Sparta graag deelneemt aan het hoogste podium van het amateurvoetbal. Op een mooi sportpark, waar normaal veel publiek de thuisclub aan komt moedigen is er sportief veel weerstand voor de beloften van de Kasteelclub.

Ondanks het gemis aan toeschouwers begon HHC Hardenberg goed aan het duel. Rob van der Leij had de eerste kans van de wedstrijd, zijn schot ging echter over. Marouane Afaker was namens de Rotterdammers voor het eerst gevaarlijk. Zijn diagonale schuiver ging net voorlangs. In de 14e minuut wederom een schuiver die voorlangs gaat. Ditmaal Emanuel Emegha die net niet het doel weet te vinden na een snel genomen vrije trap van Patrick Brouwer. In de 17e minuut trof Sven Mijnans het aluminium uit een directe vrije trap op de rand van het strafschopgebied, wederom kwam de thuisclub goed weg. Het was de eerste twintig minuten van de wedstrijd met name eenrichtingsverkeer richting het doel van Ramon Nijland, de doel van HHC Hardenberg. De doelman pakte ook een inzet van Patrick Brouwer en zag even daarna weer een bal op de paal gaan van Afaker.

In de 29e minuut werd Emegha gevloerd in het strafschopgebied. Hij ging zelf achter de bal staan, maar doelman Nijland pakte de ingeschoten strafschop klemvast. De penalty moest echter overnieuw op advies van de grensrechter. Daarna ging Mijnans achter de bal staan en hij schoot wel koelbloedig de 0-1 binnen voor Jong Sparta. Even later wil scheidsrechter Preson Henshuijs wederom fluiten voor een Spartaanse strafschop, maar hij bedenkt zich zichtbaar op het laatste moment en bestraft de handsbal niet.

Na de rust duurde het ruim tien minuten voordat er echt iets gebeurde. Dat was dan ook gelijk van grote invloed op de wedstrijd. Scheidsrechter Henshuijs bestrafte een overtreding van Jeremy van Mullem met een directe rode kaart. Jong Sparta moest ruim een half uur verder met tien man. De arbiter van dienst raakte gedurende de wedstrijd steeds meer het spoor bijster en gaf aan de lopende band gele kaarten.

In de 68e minuut kwam HHC Hardenberg op gelijke hoogte via Glenn Kobussen nadat de bal via de lat terug het veld in kaatste. Jong Sparta stond onder druk met een man minder en had het lastig om onder de druk uit te voetballen. De thuisclub rook na een kansloze eerste helft bloed en had succes in de 80e minuut. Uit een vrije trap schoot Jurjan Mannes de bal schitterend achter Jomar Gomes. Daarna was de wedstrijd beslist en scoorde HHC Hardenberg nog de 3-1 via Justin Lambers.