Home » Jong Sparta verliest van Kozakken Boys

Jong Sparta verliest van Kozakken Boys

08 februari 2020 - 16:57

In eigen huis was Kozakken Boys met 2-1 te sterk voor Jong Sparta Rotterdam. De Rotterdammers konden tot de laatste seconde hopen op een punt, maar moeten genoegen nemen met een nipte nederlaag.

Jong Sparta Rotterdam ging op bezoek bij de nummer vier dan de Tweede Divisie. Kozakken Boys uit Werkendam had voorafgaand aan de wedstrijd slechts vijf punten achterstand op koploper HHC Hardenberg. Jong Sparta, onder leiding van Nico Jalink en Nourdin Boukhari, begon de wedstrijd vanaf een gedeelde tiende plaats met 27 punten uit 20 wedstrijden.

De basiself van Kozakken Boys had voor Jong Sparta, spelend met rouwbanden ter nagedachtenis aan Freek van der Lee, een aantal bekende gezichten. Zo stonden Tyrone Conraad, Jeffrey Rijsdijk en Royston Drenthe aan de aftrap op Sportpark De Zwaaier.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd hadden beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Er was geen enkel schot tussen de palen van beide ploegen. In de 26e minuut kon Kozakken Boys er vandoor aan de linkerkant van het veld. De voorzet was op maat voor oud-Spartaan Jeffrey Rijsdijk die de 1-0 op het scorebord bracht. Jong Sparta had tien minuten later de grootste kans van de eerste helft op de gelijkmaker. Sven Mijnans zijn schot ging echter via een Kozak naast de verkeerde kant van de paal. Waar Jong Sparta niet trefzeker was deed Royston Drenthe aan de andere kant wel wat van hem verwacht wordt. Hij faalde niet oog in oog met Michael Fabrie en maakte de 2-0 voor Kozakken Boys. Dat was tevens de ruststand.

Na rust voerde Jong Sparta twee wissels door en werden Joshua Sanches en Gianni dos Santos in de ploeg gebracht. Nizar Mezraoui kreeg een kwartier na rust de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Fabrie redde Jong Sparta. Invaller Dos Santos zou vervolgens de spanning helemaal terugbrengen door de 2-1 voor zijn rekening te nemen. Doelman Richard Arends grabbelde vervolgens bij een kans om er zelfs 2-2 van te maken, een gelijkmaker waar de Spartaanse beloften naar op zoek bleven. Ook omdat Kozakken Boys, via bijvoorbeeld Siebe Schets, nalieten het verschil terug te brengen naar twee. Pogingen om de 2-2 nog te forceren, liepen op niets uit.