fbpx
Home » Jong Sparta gaat door late goal ten onder tegen De Treffers

Jong Sparta gaat door late goal ten onder tegen De Treffers

09 september 2023 - 17:48

Jong Sparta Rotterdam is ook na vier wedstrijden nog puntloos. Vanmiddag kregen de rood-witten bezoek van De Treffers, dat met 0-1 won. Extra zuur was dat Torino Hunte het enige doelpunt pas in de 92e minuut maakte.

Jong Sparta is na drie wedstrijden nog altijd puntloos, al hadden de Kasteelheren meer verdiend. Zo kwam Jong Sparta in Assen tegen ACV nog op voorsprong en had het tegen ADO’20 en HHC Hardenberg ook lange tijd het betere van het spel. Scoren blijkt echter het grootste probleem voor het elftal van Jeff Stans. De hoofdtrainer kon vanmiddag niet beschikken over Jesse Bal en Hamza el Dahri, die met jeugdelftallen van het Nederlands Elftal op pad zijn. Aymane Bais maakte daardoor zijn basisdebuut en ook Constantijn Schop verscheen aan de aftrap. Verder waren ook eerste elftal-spelers Youri Schoonderwaldt, Sergi Rosanas, Rick Meissen en Pedro Alemañ niet van de partij. Kaylen Reitmaier, Jay den Haan, Max de Ligt en Rayvien Rosario verschenen daardoor eveneens aan de aftrap.

Na iets meer dan één minuut spelen had Jong Sparta al op voorsprong kunnen komen. Na klaarleggen van Dean Zandbergen had Memhet Yüksel alle tijd om voor de 1-0 te zorgen. Zijn schot ging echter naast. Deze kans zorgde er wel voor dat Jong Sparta goed aan de wedstrijd begon, want de Kasteelheren waren beter dan De Treffers. De bezoekers uit Groesbeek werden in de 18e minuut pas voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Azzedine Dkidak werd door Willem den Dekker over gekopt. Vijf minuten later was Jong Sparta een stuk dichter bij de openingstreffer. Na uitstekend voorbereidend werk van Rayvien Rosario gaf Dylan van Wageningen voor. Basisdebutant Aymane Bais kon van dichtbij voor de 1-0 tekenen, maar zag doelman Niels Kornelis zijn poging keren. Ook Yüksel kon vanuit de rebound niet Jong Sparta op voorsprong zette.

Zo was Jong Sparta de bovenliggende partij, maar vergat het zichzelf te belonen met doelpunten. Na de drinkpauze kwam De Treffers ook wat vaker voor het vijandige doel. Zo ook na een halfuur spelen toen Den Dekker kon volleren. Doelman Kaylen Reitmaier keek de bal over. Zes minuten later was er een enorme kans voor Yüksel. De aanvaller kreeg te veel ruimte en kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen. Kornelis voorkwam andermaal een Spartaanse treffer. In de slotfase van de eerste helft kwam Jong Sparta echter ook twee keer goed weg. Gavin Vlijter kreeg de beste kans van de eerste helft, nadat hij met geluk de bal mee kreeg. Na het omspelen van doelman Reitmaier schoot Vlijter echter voor een leeg doel in het zijnet. In de blessuretijd van de eerste helft raakte Bryan Sirvania nog het aluminium. De verdediger kopte uit een hoekschop op de paal.

Hierdoor zochten beide ploegen, ondanks meerdere grote kansen, de kleedkamer op met een 0-0 ruststand. Daar had al na 24 seconden in de tweede helft verandering in kunnen komen. Bouyaghlafen leek van dichtbij de 0-1 te maken, maar een knappe reflex van Reitmaier voorkwam dit. Aan de andere kant had Zandbergen de ban kunnen breken. Hij ontving de bal van Yüksel, maar niet voor het eerst vanmiddag lag een uitstekend keepende Kornelis in de weg.

Toch was het De Treffers dat in het restant van de tweede helft het meeste aandrong. De rood-zwarten hadden veel meer de bal en drongen Jong Sparta zo nu en dan achteruit. Kansen gaven de Kasteelheren niet weg tot een kwartier voor tijd. Coen Maertzdorf, net ingevallen, was doorgebroken, maar zag zijn schot via een Spartaan rakelings naast gaan. Uit de daaropvolgende hoekschop kon Torino Hunte eveneens niet op doel schieten. Twee minuten later zorgde een Spartaanse invaller voor gevaar aan de andere kant. Per toeval kwam de bal voor de voeten van Luuk Admiraal, maar in de korte hoek kon Kornelis redden. In de slotfase was het De Treffers dat het meest opzoek ging naar de winnende treffer. Den Dekker had daarbij een heerlijke goal in gedachten. Op twintig meter van het Spartaanse doel nam hij de bal aan met zijn borst, om vervolgens direct uit te halen. De volley van Den Dekker ging rakelings over de lat. In de acht minuten durende blessuretijd sloeg De Treffers echter alsnog toe. Jong Sparta kreeg de bal niet weg, waarna Hunte kon uithalen. Hij liet Reitmaier kansloos en tekende voor de enige goal van deze wedstrijd.

Want deze klap kwam Jong Sparta niet meer ten boven, waardoor de Rotterdammers opnieuw verloren. Jong Sparta is hierdoor nog puntloos na vier wedstrijden. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij FC Lisse.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:

Kaylen Reitmaier, Dylan van Wageningen (74. Kjeld van den Hoek), Max de Ligt, Augustin Drakpe, Jay den Haan, Constantijn Schop (74. Dano Lourens), Mehmet Yüksel, Delano Vianello, Dean Zandbergen, Rayvien Rosario (90+3. Jorn Triep), Aymane Bais (74. Luuk Admiraal)

Bekijk hier de samenvatting van Jong Sparta – De Treffers:

https://eyecons.com/videos/winnende-goal-in-blessuretijd-jong-sparta-rotterdam-vs-de-treffers-samenvatting-betnation-divisie-2324-26126