Home » Jong Sparta verslaat Jong Almere City

Jong Sparta verslaat Jong Almere City

09 maart 2019 - 18:18

Jong Sparta Rotterdam heeft in Almere haar eerste zege van 2019 geboekt. Het verschil tegen Jong Almere City was al voor rust gemaakt: 0-2.

De wind bemoeide zich vanaf de eerste seconde met het spel en de invloed ervan werd na anderhalve minuut erg duidelijk. Nadat een overtredig werd begaan op Ragnar Ache mocht Sven Mijnans aanleggen vanaf de penaltystip. De bal weigerde echter stil te liggen, waardoor Mijnans’ concentratie op de proef werd gesteld: pas na twee minuten kon hij aan z’n aanloop beginnen. Dit deerde de middenvelder niet; hij maakte zijn eerste competitiegoal voor Jong Sparta.

Datzelfde deed Joshua Sanches tien minuten voor rust, toen hij uit een vrije trap de bal voor z’n voeten kreeg. De voorsprong was verdiend te noemen, want de kansen waren zonder uitzondering voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk. Elayis Tavsan en opnieuw Mijnans waren eerder al dicht bij de tweede Spartaanse treffer, maar kregen de bal niet tegen het net. Jong Almere was vooral gevaarlijk uit hoekschoppen, waarvan er één bijna rechtstreeks het doel in waaide. Hier hield de lat Jong Sparta op de been.

Na rust was het aantal kansen zeer beperkt. De grootste kwam op naam van Gianni dos Santos, die naliet de wedstrijd te beslissen. In gevaar kwam de voorsprong eigenlijk geen moment.

Fabrie, Eersteling, Luyden (82. Van Geenen), Alberto (60. Van Unen), Heuvelman, Mijnans, Van Hoeven, Sanches, Tavsan, Ache en Dos Santos (76. De Winter)