Home » Jong Sparta wint na achterstand eenvoudig bij Rijnsburgse Boys

Jong Sparta wint na achterstand eenvoudig bij Rijnsburgse Boys

16 maart 2024 - 17:04

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de Betnation Divisie. Rijnsburgse Boys werd op Sportpark Middelmors door doelpunten van Delano Vianello, Jorn Triep, Dano Lourens en Aymane Bais met 1-4 verslagen. Jong Sparta vinden we daardoor terug op de tiende plaats.

Twee weken geleden boekte Jong Sparta een hele belangrijke zege op directe concurrent Jong Almere City FC. Daardoor naderen de Kasteelheren de ploeg van trainer Danny Schenkel tot op één punt. Jorn Triep, de man van twee doelpunten in die wedstrijd, viel destijds geblesseerd uit, maar was vanmiddag fit genoeg voor een basisplaats. Toch voerde Jeff Stans vier wijzigingen door. Zo had de trainer de beschikking over Kaylen Reitmaier, die dan ook op doel stond. Achterin was Ayoni Santos de rechtsback, omdat Jay den Haan afwezig was. Daarnaast stond er op de linksback positie ook een andere naam. Giannino Vianello loste Giovanni Mulumba af. Verder keerde Aymane Bais na een blessure weer terug in de voorhoede, waardoor Dean Zandbergen op de bank begon. Tot slot was er goed nieuws over Max de Ligt. Na maanden blessureleed zat de verdediger voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie.

In de laatste drie wedstrijden scoorde Jong Sparta twee keer na twee minuten en één keer na vijf minuten. Een vroege voorsprong zat er vanmiddag ook weer in, want na iets meer dan één minuut spelen, ging Dano Lourens alleen op doelman Wesley Zonneveld af. De spits stuitte echter op de voet van de goalie. Vier minuten later scoorde Rijnsburgse Boys aan de andere kant wel. Dani van der Moot kopte de bal voor de voeten van Furhgill Zeldenrust. De aanvaller, die zijn loopbaan begon bij de RV & AV van Sparta, krulde de bal vervolgens in de verre hoek: 1-0. Na deze tegenvaller bleef Jong Sparta echter de bovenliggende partij. Aymane Bais en Jorn Triep kregen dan ook mogelijkheden op de gelijkmaker, maar zagen hun inzet niet tussen de palen verdwijnen.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Pro Shots)

Na 22 minuten spelen viel de 1-1 echter alsnog. Na een korte hoekschop gaf Delano Vianello de bal laag voor. Zijn voorzet werd dusdanig van richting veranderd, dat Zonneveld kansloos was: 1-1. Vier minuten later scoorde Jong Sparta opnieuw. Ditmaal was het Ayoni Santos, die Triep bereikte op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder draaide handig weg en tekende via de paal voor zijn vierde goal in de laatste drie wedstrijden: 1-2. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Jong Sparta wat meer tegengas van Rijnsburgse Boys. Van der Moot kreeg daarbij al snel een grote kans, maar schoot recht in de handen van Kaylen Reitmaier. Veel meer kansen waren er voor Rijnsburgse Boys in deze fase niet. Invaller Ilias Kariouh probeerde het op slag van rust nog wel, maar zag zijn poging hoog over gaan.

De tweede helft begon met de rentree van Max de Ligt, die halverwege inviel voor Santos. Verder kwam ook Ayoub Oufkir binnen de lijnen voor Mehmet Yüksel. Al binnen drie minuten wist Jong Sparta het net te vinden. Bais gaf vanaf de linkerkant van het veld de bal laag voor, waarna zowel Zonneveld, als de verdediging van Rijnsburgse Boys niet ingrepen. Lourens maakte daar handig gebruik van en tikte van dichtbij binnen: 1-3.

Vervolgens gebeurde er weinig meer op Sportpark Middelmors, waar Jong Sparta leunde op de ruime voorsprong. Rijnsburgse Boys creëerde weinig en kwam niet veel verder dan een vrije trap van Zeldenrust die over ging. Aan de andere kant had Jong Sparta twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het slot kunnen gooien. De poging van de goed spelende Bais spatte uiteen op de lat, waarna de rebound van Oufkir er ook niet in ging. Ook in de slotfase had Jong Sparta weinig te duchten van Rijnsburgse Boys. De Kasteelheren brachten zichzelf niet onnodig in de problemen en zagen Rijnsburgse Boys niet gevaarlijk worden. In de laatste minuut werd het na een fraaie actie van Oufkir zelfs nog 1-4. Het was Bais die voor een leeg doel de bal op aangeven van de invaller het laatste zetje gaf.

Tekst gaat verdere onder de foto. (Foto: Pro Shots)

Een dik verdiende zege voor Jong Sparta, dat sterker was dan Rijnsburgse Boys. De Rotterdammers zijn daardoor de nummer tien van de Betnation Divisie. Volgende week ontvangt Jong Sparta vv Noordwijk.