Home » Jong Sparta wint overtuigend van Eindhoven O21

Jong Sparta wint overtuigend van Eindhoven O21

21 september 2021 - 17:09

Jong Sparta heeft de goede vorm doorgezet in de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven O 21. Op Het Kasteel wonnen de mannen van Geert Arend Roorda met 6-1.

Jong Sparta kende wel een valse start, want net binnen het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Het bleek een van de weinige kansen te zijn voor Eindhoven O21, want Jong Sparta was de betere. Marcus Scholten zorgde al snel voor de gelijkmaker, waarna Pepijn Doesburg Jong Sparta in de 28e minuut op voorsprong zette: 2-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Jong Sparta, met een aantal nieuwe gezichten, niet in de problemen. Eén van die nieuwe gezichten was Maroune Afaker. Hij maakte na rust de 3-1 en nam ook de 5-1 voor zijn rekening. Tussendoor had Doesburg ook zijn tweede van de middag te pakken. De spits was het eindstation na een mooie aanval. In de slotfase pikte ook Aaron Bashir zijn doelpunt mee, wat alweer de 6-1 betekende. In de laatste minuut leek een bal via de paal en een verdediger van FC Eindhoven de lijn te passeren, maar de scheidsrechter floot af, zonder duidelijk te maken of de bal over de lijn was.