fbpx
Home » Jongeren van Rug-dekking maken hun debuut als steward

Jongeren van Rug-dekking maken hun debuut als steward

20 februari 2024 - 15:41

Afgelopen zaterdag stonden onze jongeren van Rug-dekking als stewards alle supporters te verwelkomen bij de stadsderby tegen Excelsior. Deze vijftien jongeren zijn twee weken geleden begonnen aan het leerwerktraject Rugdekking van Stichting De Betrokken Spartaan en Stichting Schouders Eronder. De jongeren leren de fijne kneepjes van het vak als steward bij een voetbalwedstrijd, een fantastische kans om uiteindelijk een baan te krijgen in de veiligheidssector!

De eerste wedstrijd als steward is altijd spannend en zo ook de wedstrijd van afgelopen weekend. Met gezonde spanning liepen de Rugdekkers het stadion in en zorgde vervolgens voor een goed verloop van de in en uit-stroom van supporters. Ook tijdens de wedstrijd hebben de stewards goed hun mannetje of vrouwtje gestaan en is alles volgens plan verlopen. Voor de stewards was de wedstrijd niet afgelopen na het laatste fluitsignaal, maar pas toen alle supporters veilig het stadion uit waren.

AD Rotterdams Dagblad is zaterdag ook langsgekomen om een artikel te schrijven over Rugdekking en om onze dappere stewards in het zonnetje te zetten. Ben je benieuwd naar dit artikel? Klik dan hier om het artikel te lezen.

Met een goede uitslag en de fantastische inzet van onze stewards was het weer een geslaagde wedstrijddag en kijken we met zijn alle uit naar de volgende thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar.