Home » Lastige uitwedstrijd in Arnhem voor Sparta

Lastige uitwedstrijd in Arnhem voor Sparta

18 september 2020 - 15:24

Sparta reist voor de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen af naar Arnhem waar er gespeeld gaat worden tegen Vitesse. Waar Sparta in eigen huis nipt verloor tegen Ajax, wist Vitesse wel in de eerste competitieronde de drie punten te pakken. In Waalwijk won het team van trainer Thomas Letsch met 0-1 tegen RKC. Aankomende zaterdag zal er om 18:45 worden afgetrapt in de GelreDome.

Sparta heeft het lastig in uitwedstrijden tegen Vitesse, Sparta wist al twaalf duels op rij niet te winnen in Arnhem. Vitesse is daarnaast de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een ploeg die in thuiswedstrijden moeilijk te kloppen blijft; het verloor slechts vier van de laatste dertig Eredivisie-duels op eigen veld.

Vitesse zal een oude bekende bij tegenkomen wanneer Sparta op bezoek komt, trainer Henk Fraser is in totaal twee seizoenen trainer geweest van Arnhemmers. In 2018 maakte Fraser de overstap van Vitesse naar Sparta.

Sparta mist Deroy Duarte, omdat de middenvelder besmet is met het coronavirus. Ook de langer geblesseerde Tim Coremans en Reda Kharchouch zijn er niet bij in Arnhem. Wel zal Aaron Meijers mogelijk zijn Sparta-debuut maken. De verdediger annex middenvelder kwam deze week op huurbasis over van ADO Den Haag.

Vitesse – Sparta in het archief:

Vitesse – Sparta 0-6 (19-09-1971) Heijerman passeert doelman Bals en scoort 0-2, Bosveld kijkt toe

Vitesse – Sparta Rotterdam 5-0 (10-03-2017) Jerson Cabral in duel met Arnold Kruiswijk
Vitesse –  Sparta 1-1 (20-09-2009) Kim Jaggy probeert Santi Kolk de bal te ontnemen.