fbpx
Home » Leren en werken bij Sparta Rotterdam? Doe mee aan Rugdekking!

Leren en werken bij Sparta Rotterdam? Doe mee aan Rugdekking!

10 september 2020 - 13:39

Jongeren die momenteel geen werk hebben of opleiding volgen, kunnen vanaf eind september weer deelnemen aan het project Rugdekking bij Sparta Rotterdam. Dit project van Stichting De Betrokken Spartaan en Stichting Schouders Eronder biedt jongeren tussen de 17 en 28 jaar uit de regio Rotterdam nieuw perspectief. Voor Sparta betekent Rugdekking een mogelijkheid om geschikte jonge mensen te kunnen toevoegen aan de stewardgroep.

Achtergrond
Sinds 2015 organiseren Sparta Rotterdam en Stichting Schouders Eronder het project Rugdekking. In de 10 trajecten zijn al meer dan 80 deelnemers uitgestroomd met verschillende certificaten op zak. Het project Rugdekking is dan ook sindsdien enorm gegroeid. Het project is gestart bij Sparta en nu ook actief bij Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag, FC Dordrecht en NAC Breda. Rugdekking wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het project maakt gebruik van de aantrekkingskracht van de voetbalclub om jongeren zonder werk op opleiding nieuw perspectief te bieden. Op deze manier komen zij los van hun dagelijkse routine wat de kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Traject
Deelnemers worden in 12 weken tijd opgeleid tot UEFA Steward, aangevuld met de certificaten Evenementenverkeersregelaar en Bedrijfs Hulp Verlener (BHV). Verder wordt er gewerkt aan houding en gedrag, volgen de jongeren sollicitatie- en sporttrainingen en helpt het project ze op weg naar een vervolgstudie of -baan. Tijdens de thuiswedstrijden van Sparta lopen de deelnemers stage. Om in aanmerking te komen voor dit project dienen de deelnemers een VOG te kunnen voordragen i.v.m. het werken in de sector beveiliging.

Meer weten?
Rugdekking start eind september en duurt 12 weken. Meer informatie of deelnemen? Neem contact op met Thom Verhoeven, projectcoördinator Rugdekking.
Mail: tv@schouders-eronder.nl
Tel: 06-42401090