Home » Mooie week voor Sparta O16: overwinningen op Ajax en Feyenoord en handhaving in competitie

17 mei 2023 - 10:22

Het was een schitterende week voor Sparta Rotterdam O16. De ploeg van trainer Tim Vincken stond voor een lastig karwei voorafgaand aan dit weekend, want om handhaving in de hoogste O16-competitie van Nederland veilig te stellen moest er eigenlijk gewonnen worden van Feyenoord en Ajax: dit lukte! Het duel op Varkenoord tegen Feyenoord werd met 1-2 gewonnen, terwijl de uitwedstrijd tegen Ajax met klinkende cijfers werd afgesloten: 0-5.

Feyenoord-uit

Op een warm Sportcomplex Varkenoord trapte Sparta O16 afgelopen zaterdag om half 3 af tegen stadsgenoot Feyenoord. Terwijl iedereen op Rotterdam-Zuid bezig was met het aanstaande kampioenschap van het eerste elftal, had Sparta O16 maar één doel: punten pakken om handhaving dichterbij te laten komen. Vlak voor het einde van de eerste helft opende de Spartanen de voorsprong. Verdediger Brent Leerdam was trefzeker uit een standaardsituatie. 0-1 was tevens de ruststand op Varkenoord. De tweede helft begon ook voortvarend, want via Viggo Guit kwam de ploeg van trainer Tim Vincken zelfs op 0-2. Daarna kwam de thuisploeg nog wel terug op 1-2, maar uiteindelijk wist Sparta O16 de drie punten mee naar huis te nemen.

Ajax-uit

Na de overwinning op Feyenoord, had Sparta O16 in principe aan een punt genoeg in Amsterdam. In de halve finale van het bekertoernooi eindigde dit duel enkele weken geleden in 2-2, waarna Sparta toen uitgeschakeld werd na penalty’s. Dinsdagavond verliep het heel anders: al binnen vijf minuten stond Sparta O16 al met 0-2 voor in Amsterdam. In het verloop van de wedstrijd liepen de Rood-Witte uit Rotterdam zelfs uit naar 0-5! De goals op Sportcomplex De Toekomst werden gemaakt door Ayoub Oufkir (2x), Younes El Meftahi, Viggo Guit en Jordi Hak. Door deze schitterende overwinning in Amsterdam stelde Sparta O16 handhaving in de hoogste competitie van Nederland voor volgend seizoen dus veilig.