fbpx
Home » Nieuwbouw Sportcomplex Nieuw Terbregge start begin juni

Nieuwbouw Sportcomplex Nieuw Terbregge start begin juni

10 mei 2022 - 10:30

Op de verjaardag van Sparta Rotterdam, 1 april, werd de grootschalige renovatie en nieuwbouw van het sportcomplex Nieuw Terbregge gepresenteerd. Sindsdien hebben er intensieve gesprekken plaatsgevonden tussen de Gemeente Rotterdam, Sparta Rotterdam en de aannemer Bezemer Bouw. Op tafel lag onder andere de startdatum van de werkzaamheden waarbij partijen met veel enthousiasme kunnen aankondigen dat dit begin juni zal zijn.

Algemeen directeur Manfred Laros over de daadwerkelijke start: “De afgelopen jaren hebben we nodig gehad om de afspraken en financiering inhoudelijk af te ronden. De inhoudelijke afronding is natuurlijk het meest belangrijke aspect. Daarna volgt de afstemming over de daadwerkelijke start van het project. Dat is hét moment waar we allemaal naar uitkijken zodat het voor iedereen binnen de club ook daadwerkelijk tastbaar wordt. We zijn enorm blij dat nu het moment is dat we met zekerheid kunnen zeggen: We gaan starten!”

De nieuwbouw en installaties worden met name gerealiseerd door twee bedrijven die al jarenlang zeer betrokken zijn bij Sparta Rotterdam. Bezemer Bouw en SPIE zijn de belangrijkste partners in het bouwtraject. Henk Peter Bezemer is Algemeen directeur van Bezemer Bouw en kijkt vol verwachting naar de komende periode: “Na de eerste kennisgeving van de plannen van Sparta en de Gemeente hadden wij de vurige wens om deze bouw te mogen realiseren. Sparta en Bezemer hebben vele zaken gemeen waaronder een gezonde ambitie met een no-nonsens aanpak. Het is voor ons een eer en we gaan er een prachtig complex van maken op z’n Spartaans met de Bezemer aanpak waarbij elk bouwproject vakkundig wordt uitgevoerd.”

VIDEO-IMPRESSIE
Kijk alvast hoe Sportcomplex Nieuw Terbregge er in het seizoen 2023/2024 uit gaat zien.