fbpx
Home » Nieuwe eDivisie seizoen start 17 november

Nieuwe eDivisie seizoen start 17 november

11 november 2020 - 12:05

De eDivisie start op dinsdag 17 november met een nieuw seizoen. De EA SPORTS FIFA 21-competitie, georganiseerd door de Eredivisie in samenwerking met strategisch partner DreamHack Sports Games en de 18 eredivisieclubs, wordt volledig online gespeeld en uitgezonden op het YouTube-kanaal van de edivisie. Spelers spelen niet langer vanuit een studio, maar vanuit huis of het stadion van hun club om te voldoen aan de geldende Corona-maatregelen. De 36 EA SPORTS FIFA-spelers strijden om in totaal €100.000 aan prijzengeld, een plek in de Global Series European Playoffs of Play-ins en een plek in E_Oranje. FBTO blijft als partner aan de eDivisie verbonden.

Start op 17 november, elke dinsdag en woensdag een speelronde
Elke dinsdag en woensdag worden negen wedstrijden gespeeld met op iedere dag een volledige speelronde. Voor het eerst in het vierjarig bestaan van de eDivisie worden de wedstrijden niet in een studio, maar volledig online gespeeld. Vanuit de esports-ruimte in het stadion of een gamekamer thuis vertegenwoordigen de esporters hun Eredivisieclub. De wedstrijden zijn van 17.45 tot 21.15 uur online te bekijken op het YouTube-kanaal van de eDivisie. De eDivisie Finals vinden – indien de dan geldende maatregelen het toelaten – plaats tijdens een event op zondag 17 januari. Het tweede seizoen (eDivisie Season IV) start in maart 2021 en eindigt in mei 2021.

Belangen worden uitgebreid
De belangen zijn ten opzichte van vorig seizoen flink uitgebreid. Naast een spectaculair bedrag aan prijzengeld (€ 100.000) kwalificeren de spelers van de twee best presterende clubs zich voor de voorselectie van E_Oranje, het onlangs door de KNVB gelanceerde digitale Nederlands elftal.
Daarnaast ontvangen de spelers van de best presterende edivisieclubs een ‘Global Series Seat’ die een plek garandeert in het voortoernooi voor de officiële FIFA eWorld Cup (het WK FIFA 21).

Sparta eSports
Namens Sparta eSports zullen Thomas de Zeeuw en Aristote Ndunu uitkomen in de eDivisie. Laatstgenoemde kwam deze zomer transfervrij over van AZ en won in zijn tijd bij de club uit Noord-Holland tweemaal de KNVB eBeker. Beide spelers zijn FIFA21 goed begonnen door in de, welbekende, Weekend League knappe resultaten neer te zetten. Zo haalde Thomas de Zeeuw tweemaal de maximale score (30 winst en 0 verlies) en tweemaal wist hij in het weekend 27 keer te winnen en drie keer te verliezen. Nieuwkomer Aristote Ndunu is FIFA21 ook goed gestart door in de Weekend League de volgende resultaten te boeken: 24-6, 27-3 en 28-2 (2x).

Sparta eSports Instagram
Volg ons eSportsteam op Instagram om op te hoogte te blijven van alle resultaten en ontwikkelingen.