Home » O16 veilig ondanks verlies en O13 klimt naar tweede plaats na winst

O16 veilig ondanks verlies en O13 klimt naar tweede plaats na winst

18 mei 2024 - 17:00

Sparta O18 is tijdens het Pinksterweekend op een meerdaags Internationaal toernooi in Gelderland. Op Sportpark Thurlede kwamen O17, O15 en O13 in actie. Sparta O16 zag Feyenoord O16 kampioen worden, maar speelde zich toch veilig.

Middenbouw
__
Sparta O13 – Vitesse O13 (3-0)
Sparta O13 nam het als nummer vier op tegen directe concurrent en nummer drie, Vitesse O13. Nadat het eerder uit 0-0 werd is Sparta vanaf de aftrap op zoek naar een overwinning. In de eerste helft komt Sparta op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Joshua en Levi. Na rust knalt Levi ook de 3-0 binnen en bepaalt daarmee de eindstand. Sparta O13 klimt hierdoor naar de tweede plaats, met nog een wedstrijd te gaan tegen PSV.

Sparta O14
Sparta O14 reisde af naar België voor het Brainois KikUp O14 Toernooi in het Gaston Reiff Stadion. Sparta O14 eindigde op de 4e plaats na wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Olympique Marseille, RSC Anderlecht, KAA Gent, Sporting Charleroi en FC Koln.

Sparta O15 – ADO Den Haag O15 (3-2)
De Spartanen van O15 namen het in een competitieduel op tegen ADO Den Haag O15. Het onderlinge treffen resulteerde in een 3-2 overwinning voor Sparta.

Feyenoord O16 – Sparta O16 (2-0)
Sparta O16 speelde een heuse stadsderby. Op Sportpark Varkenoord werd het 2-0 voor de thuisploeg, die daarmee het kampioenschap binnensleepten. Omdat NAC verloor speelde O16 zich veilig voor behoud in de hoogste Divisie, omdat ze met nog een wedstrijd te gaan niet meer ingehaald kunnen worden.

Bovenbouw
__
Sparta O17 – PVCV O17 (3-5)
Het team van Sparta O17 kreeg bezoek van de koploper uit Vleuten. Al binnen 15 minuten keek Sparta tegen een 0-3 achterstand aan. Na rust werd het ook nog een 0-4 en 0-5. Sparta kan nog wel iets terugdoen met drie doelpunten, maar die brachten veel te laat pas weer een beetje spanning terug. PVCV sleepte met de overwinning het kampioenschap binnen, van harte gefeliciteerd.

Sparta O18
De Spartanen van het oudste jeugdteam zijn het volledige Pinksterweekend (t/m maandag) op Internationaal toernooi in Ruurlo (Gelderland) voor het Karel Stegeman O19 Toernooi. Klik hier voor het volledige programma.