Home » Puntverlies in Volendam voor Sparta

Puntverlies in Volendam voor Sparta

01 februari 2019 - 21:54

Op bezoek bij FC Volendam heeft Sparta Rotterdam in de slotfase een zege uit handen gegeven. Lang was er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, die met 0-2 leidden, maar in de laatste tien minuten kwam de thuisploeg langszij.

Het was al snel raak aan De Dijk, toen Laros Duarte een aangeraakt schot in de verre hoek binnen zag vallen. In een eerste helft met weinig kansen zou Sparta via Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk grote mogelijkheden krijgen om de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Jordi van Stappershoef redde op deze beide pogingen. Die van Veldwijk moest hij echter tot hoekschop verwerken, waarna Laros Duarte de gelegenheid kreeg ook een assist achter zijn naam te krijgen. De PSV-huurling zette voor op Abdou Harroui, die knap binnenkopte.

Vanaf de zestigste minuut kreeg Sparta veel kansen de score verder uit te breiden. Dervisoglu en Veldwijk kregen de grootste mogelijkheden, maar sprongen hier niet zorgvuldig mee om. Veldwijk was vervolgens erg dicht bij uit een lastigere positie, toen hij met links de lat trof. Harroui en Laros Duarte zouden hun pogingen niet tussen de palen zien eindigen. De 0-3 bleef uit, in plaats daarvan kwam Volendam dichterbij. Rodney Antwi strafte slordig balverlies doeltreffend af.

Deze aansluitingstreffer gaf Volendam nieuwe hoop en de thuisploeg zette vervolgens aan. Dit betaalde zich uit: Kevin Visser zag een afstandsschot binnenvallen. Hier bleef het bij.